שימוש במוסיקה בהופעות חיות

  • זכויות יוצרים בהופעה
    עדי | 01/03/2010 21:44

    שלום,קיימת להקת מחווה בארץ המנגנת חומרים של להקה ותיקה משנות ה70. הם מנגנים בהופעות חיות ברחבי הארץ ואירופה ואפילו בשמם מציינים שהם טריביוט ללהקה המקורית.האם הופעותיהם הן הפרה של זכויות יוצרים? והאם יש אפשרות לצלם את ההופעות שלהם לDVD שלא למטרת מכירה ורווח?תודה!

    • שימוש במוסיקה בהופעות חיות
      עו"ד אמיר טנא | 03/03/2010 09:43

      שלום רב, לא ניתן לעשות שימוש בשירים מבלי שהתקבל אישור לכך מבעלי זכויות היוצרים. אין זה משנה שזו מחווה ללהקה (יכול להיות שבעקבות כך תסכים הלהקה למחווה). כל עוד לא התקבלו אישורי בעלי זכויות היוצרים, עם השימוש בשירים בהופעה מהווה הפרה של זכויות היוצרים. לעניין צילום ההופעה. באופן כללי, אם צילום הוא לצרכים פרטיים וללהקה עצמה אין התנגדות שיצלמו את ההופעה אין בעיה. אבל, אם יש כוונה לעשות בצילום שימוש ציבורי (גם אם לא למטרות רווח) יש צורך בבחינה איזה שימוש נעשה בצילום וכו'. בכל מקרה, התשובה היא כללית ויש לבחון כל מקרה לגופו באופן ספציפי. יום נעים, אמיר טנא, עו"ד