זכויות יוצרים בחוזה

  • עתקה של נוסח חוזה משפטי נחשב כעבירת זכויות יוצרים?
    אלעד | 16/02/2010 20:06

    צוות העורכי הדין שלום רב! האם העתקה של נוסח משפטי נחשב כעבירה על זכויות יוצרים וקניין רוחני? לשאלתי הוסיף את הרקע בקצרה: הקמתי עסק פרטי ועל מנת להגדיל את הפרסום וטווח הלקוחות בניתי אתר אינטרנט (שעוד לא עלה לאוויר). בעסק זה ישנו טיפול בחומרים אישיים של לקוחות ולפי כך נדרש חוזה משפטי אשר מגן עלי מפני טביעות מצידם מסיבות שונות. העתקתי חוזה משפטי המפורסם באתר אינטרנט של חברה מתחרה וביצעתי בו שינויים קלים כלומר היכן שרשום שם החברה המתחרה, מחקתי ורשמתי את שמי. אני רוצה להשתמש בחוזה זה עם לקוחות עתידיים וכן לפרסום באתר שלי אך לפני כן אשמח לוודא כי אין זה עובר על זכויות יוצרים וקניין רוחני ושאיני חשוף לטביעות על כך מצד החברה המתחרה. בתודה ובברכה, אלעד.

    • זכויות יוצרים בחוזה
      עו"ד מתן שוק | 17/02/2010 00:52

      חוזה משפטי הוא יצירה ספרותית לכל דבר ועניין, ושימוש בו לצרכים מסחרים מצריך קבלת רשות מבעל זכות היוצרים ביצירה. על פניו, נראה כי השינויים שערכת בחוזה אינם עולים כדי יצירה השונה מן היצירה המקורית. מאחר והחוזה נלקח מאתר של חברה מתחרה במוקדם או במאוחר העניין יתגלה ותהיה חשוף להליכים משפטיים. מומלץ להעזר בשרותיו של עו"ד הבקיא בתחום שינסח עבורך הסכם משלך.

      • תגובה..
        אלעד | 17/02/2010 01:21

        עו"ד מתן שוק תודה רבה על תשובתך ותגובתך המהירה! אילו שינויים פרט לשם החברה עלי לבצע בחוזה המשפטי על מנת שיהיה כשיר לשימוש שלי? ד"א האם ידוע לך עלות ניסוח חוזה משפטי אצל עורך דין? בתודה ובברכה, אלעד.

        • זכויות יוצרים בחוזה
          עו"ד מתן שוק | 17/02/2010 11:36

          שלום לך אלעד, לעניין השינויים - המבחן הקבוע בדין הוא העדרו של דימיון מהותי. ככלל, מותר לקבל השראה מיצירה מוגנת אך אסור להעתיקה ללא רשות הבעלים. לעניין העלויות - עמדת מנהלי הפורום היא כי הוא נועד ליתן תשובות לשאלות עקרוניות בלבד ואני מכבד את עמדתם. בהצלחה, מתן

          • תגובה..
            אלעד | 17/02/2010 12:23

            כלומר במידה ואקרא את החוזה וכל פסקה בה אנסח במילים שלי תוך קבלת השראה, המעשה יהיה חוקי וכשיר? בברכה, אלעד.

            • תגובה..
              אלעד | 17/02/2010 12:24

              כלומר במידה ואקרא את החוזה וכל פסקה בה אנסח במילים שלי תוך קבלת השראה, המעשה יהיה חוקי וכשיר? בברכה, אלעד.

              • זכויות יוצרים בחוזה
                עו"ד מתן שוק | 17/02/2010 19:47

                אלעד, במידה ולא יהיה דמיון מהותי בין החוזה המקורי לחוזה שבו תעשה שימוש, לא יתמלאו יסודותיה של עוולת הפרת זכות יוצרים. מקווה שעזרתי, מתן