דרישה לתשלום תמלוגים

  • הפדרציה הישאלית לתקליטים וקלטות בע"מ
    יואב | 19/12/2009 18:46

    יש לי שאלה חשובה: אני בעל עסק של חנות לממכר מוצרי מזון (יש לי כמה סניפים) וקיבלתי דרישת תשלום מהפדרציה הישראלית לתקליטים וקלטות בע"מ (מה זה בכלל???? לא ידעתי שקיים דבר כזה) שעליי לשלם תמתלוגים בגין השמעת מוסיקה מוקלטת בחנויות שלי למרות שאני שומע רדיו בפועל. נשמע לי הזוי לחלוטין , זה נקרא רישיון השמעה פומבית או משהו כזה ונאמר לי במכתב שאם לא אשלם יתבעו אותי. חשוב לציין שאין אצלי בית קפה או מקומות ישיבה אלא רק חנות ממכר, אני לא חושב שכל מכולת או כל חנות בעיר משלמת דבר שכזה. אשמח לדעת המומחים פה בפורום.

    • דרישה לתשלום תמלוגים
      עו"ד אפי אהרונוב | 19/12/2009 18:53

      שבוע טוב יואב, ה'פדרציה' הוא אחד הארגונים העוסקים בגביית תמלוגים עבור השמעת מוסיקה. ככל שהשימוש שאתה עושה ברדיו הוא אישי ולא גורם באופן ישיר או עקיף להגדלת רווחיך, איני סבור שעליך לשלם להם תמלוגים ומומלץ לדחות את דרישתם תוך הסתייעות בעו"ד. שיהיה בהצלחה.