מענה ינתן בייעוץ אישי.

  • העתקת תמונות מקור- ושימוש מסחרי באינטרנט
    ר.ד. | 26/10/2009 19:09

    אני מצלמת תמונות מקוריות של כלבים גזעיים שאני מגדלת. מפרסמת באינטנרט למטרת זיווג ומכירת גורים. אחרים מעתיקים (ללא רשותי) את התמונות המקוריות שלי! מהאינטרנט-ועושים בתמונות מקור שלי פרסום לצרכיהם . האם אפשר להגיש על כך תביעה משפטית-לפי איזה סעיף?

    • מענה ינתן בייעוץ אישי.  לת
      עו"ד גיא קדם | 27/10/2009 10:47

    • העתקת תמונות ושימוש מסחרי באינטרנט
      עו"ד מתן שוק | 27/10/2009 10:58

      העתקה ופרסום של תמונות שצילמת בנסיבות המתוארות ומבלי לתת לך קרדיט בהיקף ובמידה הראויים מהווה הפרת זכויות יוצרים והפרת הזכות המוסרית שלך בתמונות. במידה וזה המצב, ומומלץ להתייעץ עם עורך דין העוסק בתחום, ניתן להגיש תביעה משפטית בגין המעשים. דבר החקיקה הרלוונטי הוא פרק ח': הפרה ותרופות לחוק זכות יוצרים, התשס"ח - 2007.

    • ניתן להגיש תביעה
      עו"ד אמיר טנא | 28/10/2009 13:56

      *** ההודעה נערכה על ידי מנהל הפורום. קישור מסחרי הוסר *** על פי מה שאת מתארת ישנה כאן הפרה של זכויות היוצרים שלך. בנוסף על מה שכתב עו"ד מתן שוק, ישנה כאן הפרה לכאורה של זכויות היוצרים שלך ותביעה ככל שתוגש אינה מתייחסת רק לאי מתן קרדיט.

      • תשובה
        עו"ד מתן שוק | 28/10/2009 14:45

        בתשובה נכתב במפורש כי בנסיבות המתוארות נראה כי יש הפרת של זכות יוצרים - העתקה ופרסום, ושל הזכות המוסרית - אי מתן קרדיט במידה ובהיקף המקובלים.