הלוגו המדובר מוגן כסימן מסחר. יש לפנות לבעל הסימן ולבקש את רשותו טרם השימוש.

  • שימוש בלוגו שעבר שינוי גדול ומשמעותי, האם יש בעיה?
    אברהם234512 | 25/10/2009 14:04

    *** ההודעה נערכה על ידי מנהל הפורום. סימני מסחר הוסרו *** מדובר בלוגו של ***, כאשר ברצוני להשתמש בו לרקע לפלייר. השאלה שלי האם ישנה בעיה, ואם כן איזו, ומה עלי לעשות/לשנות, אם בכלל, כדי שהשימוש יתאפשר. עלי להדגיש שהשימוש הוא ברגע בהיר ושקוף כשעליו אותיות, ואין הוא מהווה עבורי סימן מסחרי לחברה שלי, אלא בא כדי שהאדם המחזיק את הפלייר יבין עוד לפני שהוא קורא את מה שרשום כי מדובר בעולם מחשבים. לצורך ההמחשה אני מביא למטה את הלוגו המקורי, המוגן כמובן, ואת הלוגו אחרי השינוי, שכמובן עליו אין הגנת יוצרים חתומה.

    • הלוגו המדובר מוגן כסימן מסחר. יש לפנות לבעל הסימן ולבקש את רשותו טרם השימוש.  לת
      עו"ד גיא קדם | 25/10/2009 15:26

      • לא שאלתי על המוגן, שאלתי על הקובץ השני שהעלתי
        אברהם234512 | 25/10/2009 15:39

        האם גם עליו חלה ההגנה, או שמא בגלל השינוי המשמעותי, אין חלה עליו ההגנה ...(העלתי שני קבצים)

        • סימן מסחר
          עו"ד גיא קדם | 25/10/2009 16:19

          לא הבחנתי בשינוי משמעותי. השאלה העיקרית כאן האם קיים דמיון מטעה בין הסימנים שעלול לבלבל את הצרכנים. כן יש כאן גם עניין של דילול סימן - דהיינו שימוש המביא לשחיקה וטשטוש של התדמית היחודית והאיכותית שהסימן מעביר לצרכניו. ועוד לא דיברנו על גניבת עין, עשיית עושר וכו'. קח גם בחשבון שהחברה שלה שייך הסימן מאוד אגרסיבית בשמירה על קניינה הרוחני ולא תהסס לתבוע בביהמ"ש.

          • תודה על ההסבר לגבי תוקף האגרסיביות ...
            אברהם234512 | 25/10/2009 17:32

            הדבר כנראה מנע ממני כך או אחרת התעסקות מיותרת. עם זה מעניין אותי לדעת מה בכל זאת הגבולות ? האם למשל כל הציורים והרקעים שדומים לרקעים שהחברה המסוימת מציעה בתור ברירת מחדל, שייכים לה בלעדית ? האם צילום שלי, שיהיה דומה ויזכיר את שלהם יהווה הפרה על זכויות היוצרים ? ואם כבר, הרי בסימן המסחרי שעליו שאלתי בשאלה הראשונה, מדובר ב 4 צבעים, אדום ירוק צהוב כחול, אם אחלק את הדף באלכסון וכל חלק אצבע באותו סדר של צבעים, האם גם זו הפרה ? איפה הגבול ?

            • הפרת סימן מסחר
              עו"ד גיא קדם | 25/10/2009 18:58

              שמחתי לעזור. כפי שכתבתי קודם, השאלה העיקרית היא האם קיים דמיון מטעה בין הסימנים שעלול לבלבל את הצרכנים. זו שאלה של נסיבות ושל מבחנים שונים שנקבעו בפסיקת בתי המשפט. בסופו של דבר לא מדובר על נוסחה מתמטית בהכרח אלא על התרשמותו של השופט, ולעיתים בהתבסס גם על חוו"ד מומחה (סקר צרכנים וכו').

              • המטרה שלי לא לבלבל אלא להנחות את האנשים
                אברהם234512 | 25/10/2009 19:07

                שיבינו שאני עוסק בתחום המסוים, עוד לפני שהם קוראים את המודעה. תחום העיסוק שלי קשור אך לא בא להחליף את השירותים של החברה המסוימת. אך לפי התשובה אני מבין שגם אם נניח שאין להם שום הפסד בגלל הפעילות שלי ואנו לגמרי לא מפריעים זה לזה מבחינה עסקית, יכול והם עדיין ישגעו אותי... אני יורד מזה