מתי יצירה מוגנת בזכות יוצרים?

  • פרסום בעלי תפקיד
    ליאה | 17/10/2009 01:27

    האם פרסום של קידומים וכניסות לצפקיד כמו גם כיהון בתפקיד קיים, חוקי? או שמא עליי לבקש אישור מכל בעל תפקיד עליו אני רוצה לכתוב? הסבר: אם אני עושה כתבה על 5 נשים בתפקידי מפתח ומצאתי את כל החומר הרצוי באינטרנט, האם זה בסדר לפרסם זאת ואם לא מה עליי לעשות?

    • מתי יצירה מוגנת בזכות יוצרים?
      עו"ד גיא קדם | 17/10/2009 13:09

      לשאלתך שני היבטים עיקריים: זכויות יוצרים והגנת הפרטיות. ראשית, יש לבחון האם המידע שבו את מבקשת לעשות שימוש הינו בגדר יצירה שיש בה זכויות יוצרים. זכות יוצרים תהא בד"כ ביצירה מקורית (הרף למקוריות הוא נמוך למדי) שהיא יצירה ספרותית, יצירה אמנותית, יצירה דרמטית או יצירה מוסיקלית, המקובעת בצורה כלשהי. ככל שמדובר על לקט - כגון לקט של נתונים לרבות מאגר מידע (בדומה לספר טלפונים) - הרי שהמקוריות של לקט היא המקוריות בבחירה ובסידור של הנתונים שבו, ולא של הנתונים עצמם. יש לבדוק איפוא את אופי המידע שבו את עושה שימוש (האם מוגן בכלל בזכות יוצרים). כן יש לבדוק את אופי השימוש, שכן גם אם המידע מוגן יתכן והשימוש בו יהיה מותר במסגרת שימוש הוגן (ועל כך כבר קיבלת תשובה למטה). באשר להגנת הפרטיות - איני יודע מהיכן המידע נלקח, אך סביר להניח שאם הוא מתפרסם באופן פומבי בידיעת נשוא הפרסום, הרי שכנראה שלא תהיה פגיעה בפרטיות. מכל מקום, יש לבחון את העניין באופן פרטני (דבר שלא ניתן לעשות בפורום).