תשובה לגבי מכירת מוניטין בעסק

  • מוכר עסק פעיל כבר 6שנים
    dannyshirin | 14/04/2009 07:46

    שלום רב שמי דניאל ברשותי מספרה עובדת כבר 6 שנים(אני משכיר את המקום)ברצוני למסור את העסק תמורת סכום כספי *המקום מושקע בשיפוץ,מושקע בפירסום,עם קהל לקוחות גדול, האם אני יכול לדרוש מוניטין?או רק על השיפוץ? ואם כן אז איך ולפי איזה שיטה מחשבים מוניטין של 6 שנים?? תודה מראש דניאל

    • תשובה לגבי מכירת מוניטין בעסק
      גיא קדם | 19/04/2009 13:33

      שלום דניאל, מוניטין כמו שיפוץ של נכס שווים כסף. בפסיקה נקבע שמוניטין הינו כוח המשיכה של העסק ביחס ללקוחות, הנובע משם העסק ומפעילותו. המוניטין הם ההסתברות שלקוחות יחזרו לפקוד את העסק, היתרון והרווח, מעבר להכנסות הרגילות של העסק, שהינו פועל יוצא של משיכת לקוחות לעסק, עקב נסיבות שונות הקשורות בעסק, דוגמת ייחודיותו, מיקומו או אף דעות קדומות המוחזקות לגביו. הזכות למוניטין היא, הזיקה המשפטית להנאה ממנו (מאמרו של פרופ' מיגל דויטש, "המפיץ הבלעדי והגנת המוניטין", משפטים כ' עמ' 525, בעמ' 527-528). ישנן שיטות חשבונאיות שונות לחישוב מוניטין ומומלץ להתייעץ בעניין זה עם רו"ח או עם כלכלן. הם יכולים לנתח את נתוני העסק הספיציפי, ובכלל זה את רווחיותו תוך השוואתו לעסק דומה אחר.

      • תודה רבה  לת
        dannyshirin | 21/04/2009 23:29

    • הערכת שווי מוניטין
      עו"ד יריב קדם | 19/04/2009 13:37

      יש מספר שיטות לחישוב מוניטין, כגון על בסיס שווי בספרים, שווי שוק, שווי עתידי, או שילוב של שיטות אחדות. לצורך זה עליך לפנות לרו"ח או לכלכלן שיודעים לעשת זאת ורצוי בעלי נסיון בעניין זה.

      • תודה רבה על התשובה המהירה  לת
        dannyshirin | 21/04/2009 23:28