הורדת סרטים - הפרת זכות יוצרים?

  • אתרים שאפשר להוריד בהם סרטים?
    אורן | 20/03/2009 14:16

    שלום רבברצוני לשאול שאלה שמתמיהה אותי זמן רבכיצד אתרים שניתן להוריד מהם סרטים חוקיים בארץ  ברובם הסרט המורד אינו נמצא על שרת בארץ ובעצם אתה רק מקבל הפנייה לשרת בחו"ל שממנו אתה מוריד אך עדיין האם ההפנייה הזאת היא לא פתח לצרות ???

    • הורדת סרטים - הפרת זכות יוצרים?
      עו"ד יריב קדם | 24/03/2009 15:13

      האתרים שמאפשרים הורדת זכות יוצרים ללא רשות, עוברים על החוק ואמנות בינ"ל. מי שמוריד סרטים כאלו באופן פרטי (להבדיל ממסחרי), הוא יכול שיהיה מוגן לגבי הפרה עצמית במסגרת סעיף "שימושהוגן" אולם מאידך הוא שותף להפרה של האתר ביודעין. יש קושי פרקטי ולעיתים משפטי למצות איתו את הדין לענייין זה. הורדה לצרכים מסחריים היא הפרה לכל דבר. הואיל וזכויות יוצרים מוגנות על בסיס עולמי, מיקום השרת או ההורדה אינם משנים לעניין ההפרה. *הערת מערכת: לקריאה נוספת אודות חוק זכויות יוצרים

      • בעצם גם אתה לא יודע
        אורן | 24/03/2009 16:51

        ענית לי יפה מאוד אבל לא ענית לי על כלום   את כל מה שאמרת אני יודע השאלה שלי הייתה איך הם מצליחים להישאר ברשת ללא שום הגבלה "וזה שזה לא חוקי אני יודע בלי שום קשר תודה על ההתייחסות

        • תשובה לשאלה חדשה
          עו"ד יריב קדם | 25/03/2009 20:55

          שאלת אם "ההפניה הזאת היא פתח לצרות". התשובה היתה שזה לא חוקי. אם לא הבנת, זה אכן פתח לצרות. לגבי שאלתך החדשה, קרי "איך הם מצליחים להישאר ברשת ללא שום הגבלה" כבר עניתי כשהסברתי שלעיתים יש קושי באכיפה של החוק.

        • להשלמת התמונה - ראה קישור לכתבה עדכנית  לת
          עו"ד יריב קדם | 26/03/2009 00:17