עורכי דין - ייצוג

  • עורכי דין
    רונן | 04/03/2009 22:48

    שלום. אני רוצה לדעת אם יש עורכי דין בתחום הקניין רוחני שיותר נוטים לייצג צד מסויים כמו ההבדל בין סנגור לקטגור . כוונתי היא , אני מניח שלרוב עורכי הדין בתחום מתעסקים בייצוג האינטרסים של של יוצרים (מלחינים כותבים ועוד) , האם יש עורכי דין ש"מתמחים" בייצוג הצד השני כלומר זה שמשתמש ביצירות של היוצרים ? אם לא, האם אתה יכול לומר אם אתה היית יכול לייצג נאמנה את הצד השני או שאולי היית אומר בכנות שאתה מעדיף לא להתעסק עם זה? תודה רבה

    • עורכי דין - ייצוג
      עו"ד יריב קדם | 05/03/2009 07:43

      עורך הדין הוא שלוח של לקוחו, והוא פועל עבורו ובשמו. אין הוא דוגמת שופט "אובייקטיבי", אלא כמייצג "סובייקטיבי". כאשר עו" ד מקבל על עצמו לייצג צד, כגון מי שיש נגדו טענה על הפרת זכויות, משמע שאסור לו לנקוט בעמדה של הצד שכנגד, ועליו לעשות את כל הדרוש להגנת האינטרסים של לקוחו (הכל במסגרת החוק והאתיקה המקצועית כמובן). מבחינה משפטית, החוק נותן כלים להגנה על מי שיש נגדו טענת הפרה, כגון סעיפי "מפר תמים", תקיפת עצם הזכות של הצד השני, שאלות של הוכחה ודיני ראיות וכו'.