זכויות יוצרים בקאבר - ישראל וחו"ל

  • קאבר
    רועי | 25/02/2009 17:59

    שלום רב, 1)במידה ואני מבצע קאבר לשיר שזה דבר מותר גם ללא רשות . כיצד נקבע גובה התמלוגים כי הרי לא היה משא ומתן ? 2) המידה ושיר שבוצע במדינה קטנה מבוצע או כקאבר או בצורה אחרת במדינה גדולה בהרבה ששם התמלוגים גבוהים בהרבה, האם התמלוגים שישולמו ליוצר הם בקנה מידה של המדינה שהוא חי בא או של המדינה הגדולה ששם גם גובה התמלוגים וגם כמות ההשמעות רבה יותר? 3) אם הביצוע במדינה הגדולה יותר באמת מוצלח יותר ורווחי הרבה יותר זאת בעצם יכולה להיות תפנית כלכלית דרמטית בחייו של היוצר. בעוד שהוא כביכול זנח את שירו מפיק אחר עשה ממנו הצלחה , האם זה אכן כך ? אם כן איפה התגמול של המפיק שלקח את הסיכון ועשה ממנו להיט רווחי יותר? תודה רבה.

    • זכויות יוצרים בקאבר - ישראל וחו"ל
      עו"ד יריב קדם | 02/03/2009 11:25

      ההנחות שלך בשאלה אינן מדוייקות. אני יוצא מתוך הנחה ש"קאבר" משמעו ביצוע של שיר מסויים על ידך, במקום על ידי המבצע המוכר/מקורי. במצב זה, אתה עושה שימוש במילים שמישהו כתב, ובלחן שמישהו כתב גם כן. יכול להיות שמדובר באותו אדם, אך לא בהכרח. בנוסף, אם אתה עושה שימוש בלחן ובמילים שהודפסו על תקליט (דוגמת קריוקי), יש לקחת בחשבון גם זכות יוצרים שיש לבעל זכויות היוצרים בתקליט. יש לקבל אישור מכל אחד מהגורמים הללו, בין אם מדובר ביוצר/ים מישראל ובין אם לאו, ואין זה משנה היכן הביצוע (ישראל/חו"ל), באשר זכויות היוצרים הן בעלות תחולה כלל עולמית אוטמטית. גם יש לשלם תמלוגים בהתאם. יצויין, כי ניתן "לקצר" את הדרך ע"י תשלום תמלוגים לאקו"ם (עבור המחבר/ים של המילים והלחן) ולפדרציה הישראלית לתקליטים וקלטות (עבור בעל הזכויות בתקליט), אם בעלי הזכויות הרלוונטייים חברים בהם, וזאת עבור שימוש בזכויות יוצרים בישראל. בעצם התשלום חבויה גם ההסכמה לביצוע הקאבר.