זכויות יוצרים בקוד פתוח

  • זכויות יוצרים של תוכנת קוד פתוח
    מתכנת | 25/02/2009 12:54

    נניח שכתבתי תוכנה ואני רוצה להפיץ אותה כקוד פתוח. נתקלתי בהרבה קטעי קוד באינטרנט, ותמיד מצורפת בראש המסמך פסקה בסגנון של "מסמך זה מופץ תחת הסכם". בדרך כלל זה GNU GPL. אין לי מושג מה צריך לעשות כדי שהחוק יתחשב בתנאי ההסכם הנזכר במסמך. אשמח לקבל הסבר בנושא. והאם דרושה הסכמה מכותב ההסכם כדי להשתמש בו? האם צריך לשלם כסף כדי להשתמש בו? אני מודע לקיומו של **** חשד לפרסומת - צונזר ע"י מערכת **** שמאפשר להוכיח זכויות במקרה של תביעה בשל הפרתן, אך אינני יודע דבר על ההסכם. החוזה. כאשר מישהו זקוק לחוזה מיוחד שאינו קיים, האם עליו לפנות לעורך דין? אני מניח שאנשי המקצוע מכירים היטב את הנושא, וכמובן גם חברות מסחריות המעסיקות עורכי דין, אבל לי לצערי אין מושג איך כל זה עובד ואשמח לקבל הסבר. אני מעדיף להימנע מפרסום תוכנה כ"נחלת הכלל", כי אז השימוש בה יהיה חופשי לגמרי ללא כל תנאי. מידע נוסף: זכויות יוצרים באינטרנט

    • זכויות יוצרים בקוד פתוח
      עו"ד יריב קדם | 02/03/2009 11:11

      ראה המאמר הרצ"ב, פסקה שניה תחת הכותרת "זכויות יוצרים - הסכם טריפס"