זכויות יוצרים בשירים

  • זכויות יוצרים
    עומר | 08/02/2009 17:29

    שלום רב, -ברוב המקרים מיהם בעלי הזכויות על שירים ישראלים פופולריים ? -האם זה מתחלק באחוזים בין בעלים אפשריים כמו כותב מילים מלחין מבצע ומפיק? -במידה וזה מתחלק באחוזים האם במידה ורכשת חלק מהבעלות כלומר אחד הבעלים לא הסכים למכור אך למרות זאת יש לך יותר מ 50 אחוז. האם מתוקף היותך "בעל שליטה " אתה יכול לעשות עם השיר מה שאתה רוצה או שחובה לקבל גם את הסכמתו של זה שלא הסכים למכור? תודה רבה.

    • זכויות יוצרים בשירים
      עו"ד יריב קדם | 09/02/2009 19:16

      בשירים יש מספר סוגי זכויות יוצרים (טקסט, לחן, הפקה, ביצוע). כל אחד מקבל את חלקו. גם אם מי מבעלי זכויות היוצרים עושה שימוש בשיר, עדיין יש לחלק תמלוגים ליתר.

      • זכויות יוצרים-המשך
        עומר | 10/02/2009 13:57

        שוב שלום, ותודה על התשובה. אני רוצה ברשותך לבהר עוד כמה דברים. 1)בזכויות על המילים לבדן או הלחן לבדו הבעלים היא 100 אחוז כותב המילים על המילים והמלחין 100 אחוז על הלחן? 2) אם אני המלחין או שקיבלתי רשות מהמלחין או קניתי ממנו את הזכויות על הלחן אז זכותי לעשות שימוש בלחן "שלי" בלי יכולת התנגדות של האחרים ובלבד שאני משלם להם תמלוגים? תודה רבה.

        • עומר שלום,
          מערכת | 11/02/2009 12:02

          שלום עומר, בחינת שאלותיך דורשות עיון מהותי, ואינן מתאימות למתכונת הפורום. העבר את כל הפרטים עליהם אתה מבקש לשאול דרך הייעוץ האישי באתר כדי שנוכל לסייעך. ייעוץ אישי בברכה, צוות האתר