זכויות יוצרים - העתקה היא מהותית

  • זכויות היוצרים ללחן...שאלה קשה....
    גל | 26/12/2008 20:35

    שלום יש לי שאלה, מה קורה במידה וכתבתי שיר עם הפקה מקצועית ולאחר כמה זמן מתברר לי שבעבר נכתב שיר עם לחן שקצת מזכיר את הלחן שלי, הלחן לא ממש דומה אבל יש דימיון בין שתי השירים מה אומר החוק במצב כזה? האם בחוק זכויות יוצריםיש איזה הגבלה למספר תווים מוסיקליים שיכולים להיות דומים בין שתי הייצירות?..איך זה הולך? תודה מראש

    • זכויות יוצרים - העתקה היא מהותית
      עו"ד יריב קדם | 01/01/2009 22:25

      אין מדובר בכמות תוים, צלילים, מילים, או כמות אחרת. השאלה אינה כמותית, אלא איכותית, ויכולה להיות העתקה של 3 מילים (כגון "ירושליים של זהב..."), כמו גם אי העתקה של יצירות מקוריות אך דומות, כמו במקרה שאתה מציין. כלאמר, אם כל אחת מהיצירות נעשתה ע"י מחברה באופן מקורי ללא זיקה אחת לשניה, אין זה משנה מי היה קודם, ולכל אחד יש זכות יוצרים נפרדת על יצירתו, המאפשרת לו להגן מפני אחרים מלהעתיקה. במקרה שהצגת כנראה קיים קושי להוכיח שאין מדובר בהעתקה, ויש להראות נסיבות חיצוניות ליצירה, שהן בלתי תלויות ביצירה האחרת.