זכויות יוצרים - סיפורי עם ואגדות

  • זכויות יוצרים לסיפורים
    אבי | 17/12/2008 14:08

    שלום וראשית אתר עם תוכן מצויין.תודה. האם לסיפורי אגדות וסיפורי עם יש זכויות יוצרים? יש לי אתר שבו אני מעלה סיפורי ילדים\אגדות וסיפורי עם. האם קיימת דרך לברר לאילו סיפורים יש זכויות יוצרים ? תודה מראש.

    • זכויות יוצרים - סיפורי עם ואגדות
      עו"ד יריב קדם | 17/12/2008 22:39

      סיפורי עם ואגדות כפופים להוראות החוק. ההגנה על סיפור כזה הינה עד 70 שנה לאחר מות המחבר (להלן: "סיפור ישן"). כך שאם מדובר על סיפור ישן, אין בעיה אף להעתיק, לשכפל וכו', את הסיפור הישן. אולם אם מדובר בסיפור חדש, או גרסה חדשה לסיפור ישן, אין להעתיק אותם. לדוגמא, לא מזמן פגה תקופת זכויות היוצרים על היצירות של חיים נחמן ביאליק, כך שניתן להעתיקן. אולם אם מאן דהוא יעשה גירסה משלו לאחד מסיפוריו/שיריו, אין להעתיקם. אין מניעה שתעשה גירסה משלך, בתנאי שהיא אכן מקורית משלך. *הערת מערכת: לקריאה נוספת אודות חוק זכויות יוצרים