זכויות יוצרים - הפרה באינטרנט

  • שאלה לגבי אתר אינטרט..
    אריאל. | 10/12/2008 14:12

    שלום ברשותי אתר אינטרנט שעוסק בהורדות של מוזיקה (לועזי בלבד!).אני מפחד מתביעה משפטית, האתר הוא עובד עובד בצורה הזאת: המנהלים מעלים שירים לשרתים בחו"ל השרת של האתר מאוחסן בארץ, והדומיין והאחסון רשומים על שמי, הקישורים לשירים נמצאים באתר בייחד עם פירוט של שירים אך השירים אינםן על השרת של האתר אלה על שרת של שיתוף קבצים. יש איזה שהיא דרך להפוך אתר זה לחוקי ?איך עובד התהליך של התביעה המשפטית? איך הם יכולים לגלות מי אני ולתבוע? תודה..!

    • זכויות יוצרים - הפרה באינטרנט
      עו"ד יריב קדם | 10/12/2008 22:27

      1. ניתן לעלות על עקבותיך באמצעים שונים. 2. מי שזכאי/מוסמך לפעול נגדך הם בעלי זכות היוצרים בשירים, ו/או בעלי זכות היוצרים בתקליטורים (תקליטור מייצג זכות יוצרים ניפרדת) ו/או נציגים שלהם כגון הפדרציה לתקתיטים וקלטות/אקו"ם, המייצגים גם חברות/זמרים מח"ול. 3. ניתן לנקוט נגדך בכל האמצעים הבאים בנפרד, או בכולם ביחד: כתב אישום ו/או תביעה כספית (עד 100 אלף ש"ח לכל הפרה) ו/או צווי מניעה/חיפוש/תפיסה. בקיצור, זה סיכון רב, מכל הבחינות, לבצע פעילות בלתי חוקית בגין הפרת זכויות יוצרים, או הפרת זכויות קניין רוחני בכלל.

      • פירוט..
        אריאל | 11/12/2008 00:39

        1. ניתן לעלות על עקבותיך באמצעים שונים.אני צריך פירוט של איזה אמצעים בדיוק..IP? אם כן מאיפה להם הIP דווקא שלי?גולשים לי 2700 אנשים בחודש ..העברתי בעלות כבר של הדומייין .. יש דרך אחרת שהם יכולים לעקוב אחרי?אולי לשאול את חברת האחסון .. יש מצב ?

        • זכויות יוצרים - הפרה באינטרנט
          עו"ד יריב קדם | 11/12/2008 15:03

          לדוגמא, ניתן לחייב את חוות השרתים לתת את פרטיך בצו של בית משפט.