קניין רוחני - זיוף מוצרים

  • יבוא מוצר מהמזרח הרחוק שרשום עליו תוצרת יפן
    אילן | 06/12/2008 20:37

    ברצוני לדעת מה משמעות של מוצר מיובא ומתגלה שאינו מיוצר ביפן כפי שרשום עליו. כמו כן מוצר ששם מותג מופיע עליו איך עליי לדעת אכן שזה מקורי? ואיך אוכל לדעת אם יש בלעדיות בארץ לפירמה הזו?

    • קניין רוחני - זיוף מוצרים
      עו"ד יריב קדם | 08/12/2008 16:38

      אילן, 1. משאלתך, הסיטואציה בה אתה מצוי לא לגמרי ברורה (יבואן/מפיץ/שניהם/אחר), אולם מדי פעם בפעם אני נתקל בשאלה דומה מלקוחותיי, המבקשים לייבא לישראל ו/או להפיץ כאן, מוצר המיוצר בחו"ל. אומר כבר עתה כי הסיכון בייבוא מוצר מזוייף גדול, והוא כרוך בעיכוב המוצרים במכס, בתביעה כספית שמוגשת ע"י בעל הזכויות בארץ, ולעיתים אף בהתמודדות עם כתב אישום פלילי. כדי להימנע מסיכונים כאלו, יש לוודא שהמוצר אמיתי. חשש שעולה, כגון כי המוצר נחזה להיות מיוצר ביפן אך אינו כזה, צריך להדליק אלף נורות אדומות. הדבר הנכון הוא לפנות אל הבעלים האמיתי של המותג, ולשלוח אליו, לכל הפחות, את המספר הסידורי של המוצר, ואף תמונה של המוצר, ואולי גם דוגמא מוחשית. 2. שאלת הבלעדיות לא ברורה לי- האם כוונתך לבלעדיות על המותג? בלעדיות בהפצה? לכל מקרה תשובה אחרת.