דוקו

  • ציטוט מתוך סרטי קולנוע
    אנונימי דקומנטי | 30/11/2008 12:55

    שלום אני יוצר סרטים דקומנטרים והבנתי שאני יכול להישתמש במספר שניות מתוך סרטי קולנוע ולשלב אותם בסרטי שלי.רציתי לדעת אם זה נכון ואם כן בכמה שניות מותר לי להשתמש???

    • דוקו
      עו"ד יריב קדם | 02/12/2008 22:48

      אין מדובר בכמות זמן, אלא בקונטקסט - האם מדובר בשימוש הוגן, ותוך ציון המקור באופן הוגן.

      • בהמשך לשאלתי
        דקומנטרי אנונימי | 03/12/2008 14:23

        מה הוא שימוש הוגן האם לדוגמא אני יכול להשתמש בקטע מסרט אף על פי שנושא הסרט שלי לא קשור לסרט ממנו נלקח הקטע??ומה ההגדרות של ציון המקור באופן הוגן?

        • זכויות יוצרים - שימוש הוגן
          עו"ד יריב קדם | 08/12/2008 16:48

          שימוש הוגן מוגדר בסעיף 19 לחוק זכות יוצרים, תשס"ח-2007, כדלקמן: 19.(א) שימוש הוגן ביצירה מותר למטרות כגון אלה: לימוד עצמי, מחקר, ביקורת, סקירה, דיווח עיתונאי, הבאת מובאות, או הוראה ובחינה על ידי מוסד חינוך. (ב) לצורך בחינה של הוגנות השימוש ביצירה לעניין סעיף זה, יישקלו, בין השאר, כל אלה: (1) מטרת השימוש ואופיו; (2) אופי היצירה שבה נעשה השימוש; (3) היקף השימוש, מבחינה איכותית וכמותית, ביחס ליצירה בשלמותה; (4) השפעת השימוש על ערכה של היצירה ועל השוק הפוטנציאלי שלה. (ג) השר רשאי לקבוע תנאים שבהתקיימם ייחשב שימוש לשימוש הוגן." *הערת מערכת: לקריאה נוספת אודות חוק זכויות יוצרים

          • תודה רבה  לת