הגנת זכויות יוצרים על שיטה?

  • זכויות יוצרים
    יוצר | 12/11/2008 11:38

    כמה שאלות: אם יש באינטרנט הדרכה כיצד ליצור דבר מה (יצירת אמנות) לא מצויינת הגבלה באשר לשימוש (במקרים אחרים כתוב שמותר לשימוש עצמי ולא למכירה). האם ניתן ליצור ולמכור? שאלה נוספת - כיצד ניתן לרכוש את הזכות לשימוש בפונטים (למשל לייצור מדבקות עם טקסט, או לשימוש באתר אינטרנט)? האם בכלל יש הגבלה לשימוש בהם? אם כן, האם ההגבלה חלה גם על פונטים סטנדרטיים שנמצאים באופיס? תודה! הערת מערכת: לקריאה נוספת:זכויות יוצרים

    • הגנת זכויות יוצרים על שיטה?
      עו"ד יריב קדם | 13/11/2008 23:10

      1. אין הגנת זכויות יוצרים על שיטה ליצור יצירת אומנות. ככלל, שיטה ניתנת להגנה כפטנט, בתנאי החוק (ובעיקר חדשנות, והתקדמות המצאתית). ההגנה בזכות יוצרים הינה על היצירה עצמה, ככל שהיא מקורית כמובן. 2. פונטים מוגנים בזכות יוצרים ויש לפנות אל החברה המייצרת/מוכרת על מנת לרכשם. *הערת מערכת: לקריאה נוספת אודות חוק זכויות יוצרים