סימן מסחרי - המשך

  • סימן מסחרי
    ליאור | 05/11/2008 19:19

    שלום רב, אני רוצה להעלות לרשת אתר אינטרנט שיכיל פורומים, ומאמרים העוסקים בבתוכנה כלשהי המוגנת ע"י זכויות יוצרים. נניח ששם התוכנה הוא "Application". הלוגו של התוכנה מורכב משמה, מלווה ב TM המציין שזהו סימן מסחרי. 1. האם מותר לי לשלב את שם התוכנה בכתובת של האתר ? לדוגמא application-forums.com הדומיין (דהיינו הכתובת, נרכשו על ידי כחוק). 2. האם מותר לי לרשום את שם התוכנה בכותרות הפורומים, במאמרים ובתפריטי האתר ? 3. האם ניתן לשלב את הלוגו של התוכנה באתר ? תודה רבה

    • סימן מסחרי - המשך
      ליאור | 05/11/2008 19:27

      בנוסף, 1. האם ניתן למתג את האתר בשם "Application Forums". כלומר לכנות את האתר בשם הזה בתוך המאמרים ולפתח לוגו מעוצב שלי המכיל את צירוף המילים הנ"ל ? 2. האם "Application Forums" יכול להוות שם חוקי לחברה או עסק המתפרנסים משירותי הטמעה של המוצר "Application" ? תודה

    • שמות מתחם וסימני מסחר
      עו"ד יותם וירז'נסקי | 06/11/2008 12:35

      ליאור שלום, עיינתי בשאלותיך וחשוב לי להבהיר לך עקרונית כי אתה לוקח על עצמך סיכון מסוים כאשר אתה בוחר בשם מתחם המהווה סימן מסחר ו/או חלק ממנו של גורם אחר. מבלי להיכנס לפסיקות השונות שנתנו בתי המשפט בעולם ובישראל, כמו גם מוסדות הבוררות של ארגוני האינטרנט, אומר כי הנטייה הינה להוציא את שם המתחם המשלב ו/או המבוסס על סימן מסחר של גורם אחר מידי הרושם שלא כדין ולהעביר אותו לבעל סימן המסחר. עניין זה עלול לקבל משנה תוקף כאשר אתה משלב את סמליל בעל דימן המסחר (הלוגו). בכל מקרה, מומלץ להיוועץ בעורך-דין המנוסה בתחום דיני הקניין הרוחני והאינטרנט ולו רק בשביל ליתן חוות דעת מקצועית אשר תוכל אולי למצוא את דרך המלך עבור המיזם שלך. בהצלחה. האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!