פרסומת בפקס

  • שליחת דואר זבל(ספאם)-חוק התקשורת סעיף 30א
    דודו2008 | 22/09/2008 17:00

    האם שליחת הודעה(לא דבר פרסומת-כי שמוגדר בחוק)כגון הזמנה לגלישה באתר יהדות נחשב לעבירה לפי סעיף זה או סעיף אחר? (בסוף ההודעה יש אפשרות הסרה מרשימת הדיוור)

    • פרסומת בפקס
      עו"ד יריב קדם | 24/09/2008 15:35

      לעניין סע' 30א לחוק התקשורת, הזמנה לגלישה באתר אינטרנט היא לדעתי פרסומת של אותו אתר. לעניות דעתי חל הסעיף בחוק ויש לבקש רשות (בפקס או בדרך אחרת), לפני משלוח הפרסומת עצמה. מנסיון אישי מתקשרים אליי בעלי עסק שונים, מסבירים איזה שרות הם מציעים ומבקשים לשלוח פקס עם יותר פרטים. אם זה נושא רלוונטי עבורי, לרוב אני מסכים. בהצלחה.

      • עידכון בעקבות עידכון החקיקה
        דורונימוס | 14/08/2009 04:27

        *** ההודעה נערכה ע"י מנהל הפורום - קישורים מסחריים הוסרו *** "ב. לא ישגר מפרסם דבר פרסומת באמצעות פקסימיליה, מערכת חיוג אוטומטי, הודעה אלקטרונית או הודעת מסר קצר, בלא קבלת הסכמה מפורשת מראש של הנמען, בכתב, לרבות בהודעה אלקטרונית או בשיחה מוקלטת..." "דבר פרסומת" - מסר המופץ באופן מסחרי, שמטרתו לעודד רכישת מוצר או שירות או לעודד הוצאת כספים בדרך אחר אז אם זה לא "דבר פרסומת" כהגדרת החוק, ניראה לי שהשולח פטור.