שינוי בתוכנה

  • לוגו
    גולש | 01/09/2008 22:05

    מעצבת מיוזמתה עושה טובה לבעל עסק שהוא ידיד שלה ומעצבת לו כרטיס ביקור עם לוגו של העסק שלו. אין הסכם בכתב ביניהם וההתכתבות ביניהם היא באמצעות מחשב כאשר עולה שהמעצבת טוענת שהזכויות הן שלה ואסור לגעת בהם או לשנות שום דבר בלוגו. המעצבת מעבירה לבעל העסק קבצי תמונה שלא ניתן לשנות אותם וזאת על מנת שבעל העסק ידפיס את כרטיס הביקור ואף מנחה את בעל העסק להדפיס כרטיסי ביקור בבית דפוס. לאחר מכן בגלל טענה להפרת זכויות יוצרים של אותו לוגו במקום אחר, שלא נעשתה לדעת בעל העסק, מחליטה המעצבת שהיא לא מעוניינת שבעל העסק ידפיס את כרטיסי הביקור ומאיימת עליו בתביעה אם יעשה כן. מה הדין במקרה כזה? האם זכאי בעל העסק להדפיס את כרטיס הביקור?

    • שינוי בתוכנה
      י.כ. | 02/09/2008 22:40

      יש לזכור שזכויות היוצרים בתוכנה שייכות לחברה. לא תוכל לנכס לעצמך זכויות יוצרים בשינוי התוכנה כיון שהזכות הזו שמורה לבעל הזכות בלבד. תוכל לחתום על הסכם סודיות עם החברה לפני חשיפת הרעיון שלך לשיפור התוכנה, ולהגיע עמם תוך ניהול מו"מ על התגמול הראוי באם ירצו לאמץ את הצעתך. קח בחשבון שהסכם הסודיות אינו קל לאכיפה.

    • זכויות יוצרים בהעדר הסכם
      י.כ. | 02/09/2008 22:41

      מאחר שאין הסכם בין המעצבת לידידה, זכות היוצרים בלוגו הוא של היוצרת ובשום אופן לא ניתן יהיה לעשות כל שימוש בלוגו שלא בהסכמתה. אם בעל בית הדפוס ידפיס את כרטיסי הביקור, בידיעה כי המעצבת לא נתנה רשותה לשימוש בלוגו או להפצתו (מכאן שהוא כבר לא "מפר תמים"), הוא עלול לחשוף עצמו לתביעה בגין הפרה ישירה ו/או עקיפה של זכות היוצרים של המעצבת בלוגו.