הגנה על תיק רישום בישראל

  • הגנה משפטית על תרופה חדשה שנרשמה בישראל
    harmony | 30/08/2008 22:50

    כיצד אם בכלל ניתן להגן באופן משפטי על תרופה שנרשמת בישראל כחוק אשר הפטנט עליה אינו רשום בארץ או שפג תוקפו, ואינו מוגן תחת הגנת תיק רישום בהתאם תיקון 11 סעיף 47 ד' בפקודת הרוקחים? האם הגנה תיק רישום חלה רק אם הרישום בארץ נעשה לא אחרי 12 או 6 חדשים מרישום התרופה בחו"ל ?

    • הגנה על תיק רישום בישראל
      י.כ. | 02/09/2008 22:27

      במדינות רבות בעולם סבורים כי תיק הרישום של התרופה הינו זכות קניינית בסיסית של חברת התרופות אשר פיתחה את התרופה. חיסיון תיק הרישום וההגנה עליו הוא תנאי בסיסי ליכולתן של חברות אלה להמשיך ולייצר תרופות חדשניות בעתיד ולשמר את כושרן התחרותי בהווה. הגנה נאותה על תיקי הרישום מיועדת למנוע ניצול לרעה ושימוש בלתי הוגן של המידע הן על ידי גופים פרטיים והן על ידי הממשלה. המצב בארצנו הוא שישראל אינה מעניקה הגנה לתרופות חדשות שנרשמות בארץ. כמו כן המידע הכלול בתיקי הרישום נגיש לרשויות במסגרת תהליך האישור לשיווק של תחליפים גנריים. תרופה שאינה מוגנת בפטנט או שתקפה פג בישראל - אינה ברת הגנה.

      • חוזה עם סעיף נגד תחרות ושימוש בידע
        harmony | 07/09/2008 13:27

        בהמשך לתשובה שלך-האם ניתן לאכוף סעיף בחוזה עם מפיץ או יצרן לתרופה שמונע תחרות ושימוש בידע בכל הנוגע לתרופה ? (תוך כדי עובדה משותפת אותו שחקן נחשף למידע סודי ויכול לנצל זאת לייצר תרופה עם מאפיינים דומים)

        • אם התרופה מוגנת בפטנט - אז בודאי.  לת
          י.כ. | 12/09/2008 23:26