זכויות יוצרים של מייקרוסופט

  • שימוש בתמונות מגלריית אתר מיקרוסופט אופיס
    אלברט | 18/08/2008 15:23

    שלום וברכה אני מוציא לאור חוברת המיועדת להפצה פנים-אירגונית, לא מסחרית, ב 10,000 עותקים. האם אני יכול להשתמש לצורך עיצוב החוברת בתמונות מאתר מיקרוסופט אופיס? אם אני משתמש במחשב בו מותקנת התוכנה ללא רשיון - האם יש למיקרוסופט דרך כלשהי לדעת זאת? תנאי הרשיון המופיעים באתר הם: רכיבי מדיה ותבניות.ייתכן שתהיה לך גישה לתמונות מדיה, פריטי אוסף תמונות, הנפשות, צלילים, קטעי מוסיקה, צורות, סרטוני וידאו, תבניות וצורות אחרות של תוכן הניתן להורדה ("רכיבי מדיה") המשויכים לשירות. אם כן, אתה רשאי להעתיק ולהשתמש ברכיבי המדיה, ולהעניק רשיון עבורם, להציגם ולהפיצם, כולל שינויים שביצעת, כחלק ממוצרי התוכנה שלך, לרבות אתרי האינטרנט שלך, אך אינך רשאי (i) למכור, להעניק רשיון עבור או להפיץ עותקים של רכיבי המדיה כרכיבים עצמאיים או כחלק מאוסף או מוצר אם הערך הראשוני של המוצר נמצא ברכיבי המדיה; (ii) להעניק ללקוחות המוצר שלך זכויות לרישוי או הפצה של רכיבי המדיה; (iii) להעניק רשיון עבור או להפיץ רכיבי מדיה הכוללים ייצוגים של בני אדם, רשויות שלטון, סמלי חברה, ראשי תיבות, סמלים, סימנים מסחריים, או ישויות הניתנים לזיהוי לצורך מטרות מסחריות או כדי לציין או לרמז על תמיכה במוצר, ישות או פעילות כלשהם, או שיוך אליהם; או (iv) ליצור עבודות מגונות או שערורייתיות, כמוגדר לפי החוק החל בזמן יצירת העבודה, באמצעות רכיבי המדיה. אם השגת רכיבי מדיה ותבניות מאתר האינטרנט Microsoft Office Online (או אתר המשך), אתה רשאי להשתמש בהם אך ורק אם ברשותך רשיון חוקי לחבילת Microsoft Office או לאחת מהתוכניות בחבילה או למוצר תוכנה של Microsoft הכולל את גלריית התמונות של Microsoft או את Microsoft Clip Organizer (או חלופה של Microsoft עבור Microsoft Clip Organizer). תודה רבה!

    • זכויות יוצרים של מייקרוסופט
      עו"ד יריב קדם | 18/08/2008 23:57

      1. כל שימוש בתמונות ניתן לבעל התוכנה, כפוף לרשיון בתוקף, ולפי תנאי הרשיון שציינת. 2. איני יודע, אך אני מאמין שיש למיקרוסופט דרך לדעת אם יש ברשותך גירסה בלתי חוקית. מאידך, היא עלולה להפר את הפרטיות אם היא תפעל כך. *הערת מערכת: לקריאה נוספת אודות חוק זכויות יוצרים

      • תודה, אבל לא הבנתי את תנאי הרישון שצרפתי
        אלברט | 19/08/2008 00:36

        אשמח מאוד אם תוכל לתרגם לי אותם משפה משפטית לעברית שגם אנשים פשוטים כמוני מסוגלים להבין. מה הם בעצם באים לומר? תודה רבה!