זכויות יוצרים - סילוף יצירה והפרת זכויות

  • למי האחריות להפרת זכויות יוצרים / סילוף יצירה ?
    יונתן | 05/08/2008 10:44

    שלום רב, נדרשתי לעצב כרזה עבור לקוח בהסתמך על עיצוב קיים וכן לוגו שיצר מעצב אחר עבור אותו לקוח. פניתי ללקוח בשאלה האם בידיו זכויות היוצרים לחומר הגלם ואולם הוא התחמק מתשובה ברורה וטען כי אין כל בעיה (יהיה בסדר...) האם יש באפשרותי לקבל ממנו מסמך כתוב שיפטור אותי מאחריות לגבי הפרה אפשרית של זכויות יוצרים ו/או סילוף יצירה במידה ותתעורר בעיה בעתיד ? האם באחריותי בכלל לבדוק את מקור חומר הגלם שסופק לי או שבהנחה שהחומר סופק על ידו ויפורסם גם כן על ידו, האחריות חלה עליו בלבד ? בתודה מראש

    • זכויות יוצרים - סילוף יצירה והפרת זכויות
      עו"ד יריב קדם | 10/08/2008 14:05

      מותר, ובמקרה זה רצוי, לקבל מסמך מסודר המעיד למי הזכויות בכרזה/לוגו, ושיפוי מלא במידה ותתבע (למעט אם התביעה ברשלנות שלך). הואיל וזכויות יוצרים נזקפות כיום, בהעדר הסכם המפורש/מכללא, על שם היוצר (אתה), מכאן גם חובתך לוודא שאין הפרה. אם אין ידיעה מי בעל הזכויות, אין זה אומר שמותר להפר אותן.

      • תודה רבה - ושאלה קטנה נוספת
        יונתן | 11/08/2008 18:14

        תודה רבה על התשובה המפורטת. האם כדאי לי לנסח (באמצעות עו"ד) ולהחתים את לקוחותי, לפני תחילת העבודה עמם, על מסמך כמו זה שהצעת, המעיד כי בידיהם זכויות היוצרים לחומר הגלם שמסופק לי על ידם (הכוונה לכרזות קיימות, לוגואים שונים וכד') וכי הם מבטיחים לשפות אותי במידה ואתבע, ובכך אני פוטר את עצמי מבירורים בכל פעם מחדש ? האם זה מקובל ?