קניין רוחני - הגנה על מדגם

  • הגנה על מדגם
    רון | 27/07/2008 18:24

    האם ניתן לרשום כמדגם מוצר של עיצוב תעשייתי אשר הוצג לציבור בתערוכה ולמעשה כבר פורסם (אמנם בפורום מצומצם) ? במידה ולא, כיצד ניתן להגן על המוצר ? (האם רק באמצעות הסכמי סודיות) ?

    • קניין רוחני - הגנה על מדגם
      עו"ד יריב קדם | 10/08/2008 14:01

      מדגם ייחשב חדש ויצירתי אם לא היתה חשיפה מוקדמת של המוצר נשוא המדגם טרם רישומו, במדינה הרלוונטית. כלאמר אם החשיפה היתה בתערוכה בישראל, אין זה אומר שלא ניתן לרשום את המדגם במדינה אחרת, בה עדיין לא נחשף