קניין רוחני בהקמת עסק

  • יצירה מקורית הזהה ליצירה של מישהו אחר (בתום לב)
    אסתי | 18/07/2008 16:09

    שלום רב עו"ד יריב קדם, אני ושותפתי בתהליכי הקמת עסק קטן באינטרנט. שאלה 1: חלק ממה שאנחנו מציעות קשור ביצירות אומנותיות (לוגואים ועיצובים גרפיים מקוריים). האינטרנט רבוי יצרות אומנותית. מה קורה אם עיצבנו משהו שהוא כמעט זהה אחד לאחד לעיצוב של מישהו אחר (בלא ידיעתנו כמובן), איך מוכיחים שלא נחשפנו ליצירה שלו/שלה ושלא העתקנו? שאלה 2: עיקר הפעילות שלנו תהיה בחו"ל, האם לרשום את שם החברה בחו"ל? איך עושים זאת? מה קורה אם ישנה חברה נוספת הנושאת את שם החברה שבחרנו אך מציעה שירותים אחרים לגמרי, האם עדיין נוכל להרשם תחת שם החברה שבחרנו ואם כן, האם נוכל להגן על השם הזה? תודה מראש, אסתי.

    • קניין רוחני בהקמת עסק
      עו"ד יריב קדם | 23/07/2008 00:46

      1. הפרת זכות יוצרים קיימת רק אם יש העתקה. חזקה שפרסום של יצירה באינטרנט יוצרת נגישות ונסיבות נוחות להעתקה, ולכן יהיה עליך להראות כי את מקורות ההשראה של היצירה שלך, ואת מועד היצירה. הנטל הוא אכן עליך. 2. התשובה היא רישום סימן מסחר בחו"ל (במדינות הרחוונטיות בלבד) על שם החברה, ולא משנה היכן היא ממוקמת. יש לבצע בדיקה מסודרת טרם הרישום. 3. יש לבחון בנפרד אם נכון לייסד את החברה בישראל או בחו"ל. הערת מערכת: לקריאה אודות הקמת חברה בחו"ל >>

      • תודה רבה!  לת
        אסתי | 23/07/2008 17:02