הפרות זכויות יוצרים ע"י פורטל

  • יוטיוב וזכויות יוצרים...
    רפאל | 07/07/2008 21:59

    אם יש לי אתר בו מוצגים קליפים של מוזיקה שהעלו הגולשים, וקליפים אלו נלקחו מיוטיוב. ז"א שהקליפים לא מועלים פיזית לשרת שלי אלא נמצאים על השרתים של יוטיוב.... ורק מוצגים באתר שלי האם לאלו שמופיעים בקליפים יש עילה לתבוע אותי על הפרה של זכויות יוצרים? לדוגמא יש קליפ של זמר ישראלי... אותו זמר יכול לתבוע אותי? או שאלו יוטיוב שאחראים?

    • הפרות זכויות יוצרים ע"י פורטל
      עו"ד יריב קדם | 12/07/2008 21:32

      המפרים הם קודם כל הגולשים שהעלו את התכנים. כאתר המשמש במה, סוגיית האחריות שלך היא סבוכה. נכון להיום אין לאתר כזה אחריות לעצם ההפרה, אך הנושא מצוי בהליכי חקיקה. עיקר האחריות של אתרים כמו שלך מתייחסת (1) לחשיפת המפרים, וכיום אין חובה לחשוף אותם (אולי אף קיימת חובה שלא לחשוף אותם) (2) להורדת החומר המפר. בעניין זה, אם אתה מתבקש לעשות כן, עליך לשקול ברצינות לעשות זאת.