הפרת הפרטיות בחוף הים

  • צילום בחוף הים - ושתילת תמונות באתר אינטרנט
    רון תמר | 02/07/2008 09:13

    שלום יריב, ראיתי ועיינתי בתשובות שלך ואני אשמח אם תוכל גם לכוון אותי. אני צלם חובב, ולעיתים מבקשים ממני אתרים של חברים לספק להם תמונות של משתזפים על החוף. יש לי עדשה טובה, ואני יכול לשבת ממרחק ולצלם יופי של תמונות. אני יודע שכולם שם חשופים, והם ב"רשות הרבים" מה שנקרא. האם מותר לצלם את האנשים בחוף, ואח"כ להעלות את התמונות שלהם לאינטרנט - או שיש פה שימוש אסור בתמונות שלהם או משהו כזה? תודה מראש

    • הפרת הפרטיות בחוף הים
      עו"ד יריב קדם | 02/07/2008 19:01

      לפי התיאור אין מדובר בצילום נוף ים שבו נכנסה דמות אקראית לרקע, שאז הסיכון נמוך יותר, אלא בצילום שיטתי של אנשים. גם אם המקום פומבי,זו הפרת הפרטיות של המצולמים.