אכיפת זכויות קניין רוחני

  • שאלה דחופה בעניין - הפרת הסכם סודיות
    מתעניין | 24/06/2008 00:21

    חוזה - הפרת הסכם סודיות שנחתם בין שניים, כאשר הרעיון היה לשית"פ ביניהם בתחום יזמות ורעיון (או פטנט מיוחד) ובא זה השותף וגנב את הרעיון והפר את ההסכם (עוד בטרם נרשם הרעיון אצל רשם הפטנטים ..... והקים חברה וכו' בדיוק לפי התכנית המקורית שהיה בין השניים. השאלה היא, כיצד יוכל הנפגע לתבוע (אם בלל) את המיפר חוזה? והאם ישנם עצות בעניין כיצד לפעול ב"זק " שיגרם מצד המיפר. תודה מראש.

    • אכיפת זכויות קניין רוחני
      עו"ד יריב קדם | 24/06/2008 23:18

      התרופה הינה הגשת תביעה מיידית, ובמסגרתה בקשה לצו מניעה זמני, שמשמעותו (אם הבקשה מתקבלת) מניעה מהנתבע מלהמשיך לנצל זכויות שאינן שלו, עד שהליך התביעה (שעלול להמשך גם מספר שנים), יסתיים. בפועל, צו מניעה הוא כמעט "מכת-מוות" עסקית ועניינית על מהלכי הצד השני, ופעמים רבות הליך התביעה עצמו מסתיים כתוצאה מכך בפשרה/הסכמה, תוך זמן קצר ביותר (אם כי לא בכל המקרים). ניתן לעתור גם לצו מניעה ארעי, שמשמעותו הוצאת הצו באופן מיידי ובסמוך לבקשה, ובמעמד צד אחד, עד שיתקיים דיון בנוכחות שני הצדדים מספר ימים לאחר מכן. ניתן להכביר על צוי המניעה גם צווים תומכים נוספים, כגון צו חיפוש (ראיות) וצו תפיסה (של ראיות מחד, וכשזה רלוונטי גם מוצרים מפרים לכאורה). בקשה לצו מניעה + חיפוש + תפישה, היא מקובלת מאוד בהליכי אכיפה של קניין רוחני. עקב כך שמדובר בהליך עוצמתי מאוד כנגד הנתבע, וקיים חשש להפרעה ממשית במהלך העסקים השוטף של הנתבע, יש להתכונן לדרישת בתי המשפט, הבאה כדבר שבשגרה, ולפיה על התובע להפקיד ערובה מתאימה (בד"כ ערבות בנקאית בסכום שקובע בית המשפט), לכיסוי הוצאות המשפט של הנתבע, אם ההליך יסתיים לטובתו.

      • תודה לעו"ד קדם
        מתעניין | 25/06/2008 00:03

        חן חן. עזרת לי מאוד. ראוי אתה לכל שבח!!!