הגנת תוכנה - כיצד?

  • הגנה על גניבת רעיון בעת בדיקת שותפות
    משה | 06/06/2008 15:30

    שלום, מימשתי רעיון של תוכנה המיועדת לרוץ על מערכת הפעלה מסויימת. אני עומד בפני הצגת הרעיון בפני חברה כלשהי, אשר אולי אסכם איתה על שותפות ע"מ שתממש את הרעיון עבור מערכת הפעלה אחרת. מעבר למסמך הגנה (NDA) שאחתים את החברה לפני חשיפת הרעיון - האם יש לי דרך להג

    • הגנת תוכנה - כיצד?
      עו"ד יריב קדם | 22/06/2008 22:17

      באופן עקרוני, מלבד ההיבט החוזי אותו ציינת (NDA - הסכם סודיות), קיימת הגנת קניין רוחני לתוכנה: 1. הגנת זכויות יוצרים. 2. הגנת פטנט, אם התוכנה היא חלק אינטגראלי מחומרה פונקציונאלית המופעלת באמצעותה. במקרה כזה תהיה הגנה על פטנט כזה גם בישראל. אם מדובר בתוכנה בלבד לא תהיה עליה הגנת תוכנה בישראל (ר' החלטת רשם הפטנטים בעניין אלי תמיר), אך אולי הגנה כזו בחו"ל (ארה"ב למשל).

    • שותפות - קריאה נוספת
      אתר הפורומים | 17/07/2008 17:52

      לקריאה נוספת, מקצועית, אודות: שותפות , ראה: שותפות