סימן מסחר

  • TM סימן מסחר
    אלון לוי | 27/02/2008 19:23

    שלום! יש לי חברה שמפתחת משחקים למכשירי כף יד שמופצים בכל העולם ולכל משחק הענקתי שם ולוגו מקוריים. צרפתי לכל לוגו את הסימון TM וכן כתבתי בתוך התוכנה את המלל המופיע מטה: 1.האם מותר לי לעשות כן 2.האם ישנה חובה חוקית לרשום את הסימן בכדי שניתן יהיה לציין את אשר ציינתי? 3.האם זה מקובל - ראיתי אצל המתחרים שלי שהם כתבו בידיוק אותו דבר ואני בספק אם הם רשמו את סימניהם. 4.מה הנך מייעץ לי לעשות - אין בכוונתי ובאפשרותי מבחינה כלכלית לרשום בפועל סימנים מסחריים. 5.הערות נוספות שלא לקחתי לתשומת ליבי? תודה מראש, Copyright © 2008 *company name*. All Rights Reserved. *Company name* and the *Our brand* logo are trade marks of *Company name*

    • סימן מסחר
      עו"ד יריב קדם | 11/03/2008 22:14

      תשובות לפי סדר השאלות: 1. סימון TM הוא מותר במדינות מסויימות (כגון בארה"ב), כדי להראות את הכוונה לייחס לביטוי מסויים משמעות של סימן מסחר, קרי סימן שמטרתו לבדל ולאבחן את המוצר/חברה מהאחרים בשוק-המוצר.מאידך, ישנן מדינות בהן אסור לעשות לציין כי ביטוי מסויים רשום כסימן מסחר. בישראל לא ידוע לי כי הנושא נבחן לגבי TM. לגבי השימוש ב- R בעיגול, הרי שזה אסור אם הסימן לא נרשם. 2. לגבי R בעיגול, חובה לרשום לפני שימוש. לגבי TM, התשובות משתנות בהתאם למדיניות של כל מדינה בנפרד. 3. השאלה אם זה מקובל אם לאו אינה רלוונטית. (אם מקובל לחצות באור אדום, זה לא אומר שמוצר לעשות זאת). 4. כדאיות תבחן בפגישה, ולאחר בחינת מכלול שיקולים, שהם משפטיים, כלכליים, ושיווקיים.