הפרת קניין רוחני

  • האם מדובר בהפרת זכויות יוצרים??דחוף!!זקוק לעזרה
    רותם | 23/02/2008 18:14

    שלום רב, יצרתי קשר עם הבעל מפעל המייצר בגדים לחברת אברקרומבי (המפעל בדרום אמריקה) ,בידיו אלפי עודפים והוא מעוניין למכור אותם, לטענתו אין לו שום מגבלה האוסרת עליו למכור לי אותם כך שאוכל לייבאם למכור אותם בחנות בגדים שבבעלותי (לא לצרכי שיווק או הפצה), האם חלה עלי מגבלה מסויימת???

    • הפרת קניין רוחני
      עו"ד יריב קדם | 24/02/2008 02:18

      לא די לרכוש מוצרים מקוריים. עליך לוודא כי הם נמכרים בהרשאה. הבעלים המקורי ממצה את זכויותיו במוצרים המקוריים, ואלה ניתנים למכירה שוב ושוב (לרבות אליך, ולרבות על ידך), רק אם הוא אכן מיצה את זכויתיו בהם ע"י קבלת תמורה מלאה עבור מכירתם לאותו מפעל. לפיכך, עליך לפנות לחברה המקורית ולקבל אישור מפורש מגורם מוסמך בה, כי אין בעיה ברכישה זו מהמפעל המדובר.