השאלה הייתה

  • העתקת תכנים מאתרים
    שלומי | 20/02/2008 12:01

    יש לי אתר בנושא מסויים ופרט לכך שאני מכניס תוכן מתורגם מאתרים בחול אני מעתיק מידע מאתרים בארץ כמו Ynet, Themarker בכל העתקה מאתר בארץ אני נותן קישור לכתבה המקורית גם תמונות שהם לא תמונות של יחסי ציבור אני נותן קישור לאתרים תודה

    • השאלה הייתה
      שלומי | 20/02/2008 12:04

      האם זה חוקי?

      • מה הוא נושא האתר?
        עו"ד יריב קדם | 21/02/2008 22:57

        בעיקרון, לא חוקי! שים לב - אם ההעתקה כזו נכנסת למסגרת של "שימוש הוגן", כמו למשל אתר שמבטא מאמר אקדמאי, ולצורך כך מצטט חלק נחוץ ממאמר, ורק ככל שנחוץ, ותוך הפניה למקור המאמר, אז אין בעיה. לכן חסרים פרטים (כמו- מה הוא נושא האתר?) לתשובה מלאה יותר.

        • גאדג'טים
          שלומי | 21/02/2008 23:40

          זהו אתר חדשותי בנושא גאדג'טים וטכנולוגיה. וכמו שאמרתי, לעיתים אני מבצע העתקה של כתבות קצרות מאתרים אחרים ובסוף מקשר אליהם ולפעמים מצטט חלק מהכתוב באתר.

          • הפנה אותי לאתר, כדי שאוכל להתרשם.
            עו"ד יריב קדם | 24/02/2008 02:25

            הפנה אותי לאתר, כדי שאוכל להתרשם, דרך "פניה דחופה".

            • האם חוקי?
              שלומי | 25/02/2008 22:34

              במידה וזה לא חוקי, האם רק לצתת מתוך האתרים זה בסדר?