הפרת זכויות יוצרים וזכויות מוסריות

  • בקשר לכתבה בעיתון על שירים שמצמידים להם את הכותרת עממי
    אורית | 09/02/2008 19:32

    בעיתון ידיעות של השבת הייתה כתבה מצויינת כיצד אומנים ישראלים בחסות אקו"ם לוקחים שירים רוסים יוונים ערבים ומצמידים להם את הלחן עממי ,בו בזמן שיש מלחין לשירים הללו שלא מקבל תמלוגים ,מה אומר החוק מהבחינה הזו מה זה אומר מבחינת מי שמשמיע את השירים הללו ברבים ,ומה זה אומר מבחינת אקו"ם?

    • הפרת זכויות יוצרים וזכויות מוסריות
      עו"ד יריב קדם | 19/02/2008 16:39

      נראה כאילו מדובר לא רק בהפרת זכויות היוצרים בשירים, אלא שגם לא ניתן קרדיט ליוצר. זוהי גם הפרה של הזכויות המוסריות של המחבר.