הפרת זכויות יוצרים בקריוקי

  • האם מותר לחברת קריוקי לדרוש תשלום עבור רשיון השמעה אחרי שנים שלא עשתה זאת?
    אורית | 03/02/2008 22:17

    תמוהה בעיניי שחברת קריוקי דורשת רשיון השמעה לשירי הקריוקי זאת לאחר שנתנו בידי מפעילי קריוקי דיסקים למטרת הקרנה והשמעה פומבית באישור בע"פ ולאחר שנתיים דרשו מהם לשלם להם תמלוגים ע"י רשיון השמעה בעלות עשרות אלפי שקלים ולא כפי שסוכם מלחתחילה וכל זאת תוך איומים בתביעות משפטיות על הפרת זכויות, . חוצפה!!! השאלה הנשאלת היא מי קובע את עלות רשיון ההשמעה?? האם יש כאן פיקוח או שחברת קריוקי יכולה להעלות את המחיר כראות עינייה ,שאלה חשובה היא האם אותה חברת קריוקי לא ניצלה את המפעילים בכך שנתנה להם להשתמש בדיסקים בפומבי ללא הפרעה וביום בהיר אחד אחרי שהחברה זכתה ליחצנות בכל רחבי הארץ מצד המפעילים היא מודיעה להם כי הם צריכים לשלם לה עבור רשיון השמעה ,זאת אחרי שהמפעילים רכשו דיסקים מחברת קריוקי בעשרות אלפי שקלים ,זה לא הוגן וחבל כי קמו היום חברות חדשות שמחייבות לא לגבות תשלום עבור השמעה פומבית אגב אני משמיעה ומקרינה קריוקי דרך מחשב ואנטרנט מה הדין בנושא זה

    • הפרת זכויות יוצרים בקריוקי
      עו"ד יריב קדם | 07/02/2008 00:29

      העובדות לא ברורות די הצורך, ויתכן כי מעורבים במקרה זה לא רק אספקטים של זכויות יוצרים אלא גם אספקטים חוזיים, שצריך לבחון באופן יותר פרטני.

      • עו"ד יריב אני הסביר את עצמי בקשר לקריוקי
        אורית | 07/02/2008 02:58

        העניין הוא פשוט .עד לפני שנתיים חברת הקריוקי עודדה את המפעילים וכל דורש להשתמש בדיסקים שלה בפומבי ,,ולפני שנתיים היא החליטה פתאום לגבות תשלום עבור רשיון השמעה שנתי בסך עשרות אלפי שקלים, אגב החברה מעלה את מחיר רשיון ההשמעה כראות עינייה בלי שום הסבר מיוחד, ומי שלא משלם לה היא תובעת אותו בבתי משפט האם יש כאן עילה לתביעה יצוגית של מפעילי הקריוקי נגד אותה חברה?? נישמח אם תרחיב בנושא באספקט המשפטי, זה חשוב לנו

        • זכויות יוצרים בקריוקי
          עו"ד יריב קדם | 07/02/2008 13:34

          אם החברה נתנה רשיון מוגבל בזמן או בדרך אחרת ללא תשלום, ולאחר מכן החליטה לגבות תשלום, זו בחירה של כל אחד אם הוא מסכים להמשיך את הקשר עם החברה לפי תנאיה החדשים. יתכן והיה מקום שהחבה תיתן התראה מוקדמת זמן סביר לפני גביית תשלום עפ"י הרשיון החדש (יתכן כי ניתנה כזו, איני יודע). כמאמר האימרה, לכל מטבע יש שני צדדים. השאלה היא מה התשובות והטענות של הצד שכנגד.

          • כמפעיל קריוקי עם רישיון של החברה ומהכרות עמוקה עם החברה
            עידו | 31/05/2008 14:34

            החברה פועלת ליצור תכני הקריוקי מזה יותר מעשור ומשקיעה משאבים כספיים גבוהים ביצירת הקריוקי. לאחר שהשוק החל "בהצפה" של מפעילי קריוקי פיראטים לשוק והורדת מחירים החלו המפעילים הותיקים של החברה למצוא חוסר עניין בתחום ועזבו לענפים פוריים יותר. החברה שהחלה רואה את הענף מגיע לקריסתו, יצאה בהודעה רישמית על כך שכל מי שרוצה להפעיל קריוקי ממוצריה, יהיה חייב בהסדרת רישיון עימה (נ.ב. בדיוק כמו שעושות איתה חברות הסלולאר וערוצי הטלוויזיה למינהם) ההודעות נעשו ע"י דיוור ישיר למפעילים, הודעה באתר האינטרנט של החברה ובאמצעות כנסים שערכה. לעניין הרישיון:(כפי שידוע לי) רישיון המפעיל הינו הרשאה שבין החברה למפעיל המבוצעת ע"י חתימה על כתב התחייבות שבין המפעיל לחברה ותשלום. ברישיון לאירועים פרטיים שאינם פתוחים לקהל הרחב (במקרה של מועדון/ מסעדה/ מלון שהינם פתוחים לקהל הרחב, בעל המקום יסדיר את ההרשאה בהתאם לכמות האנשים שהמקום מכיל ומס' הפעמים שאותו מפעיל). החברה אף מעודדת עסקים אלו לקחת מפעילים מורשים של החברה, בהקניית הנחה של 30% בתשלום הרישיון, באם מתחייבים לעשות זאת. לסיכום: כמי שמפעיל ומתפרנס מהתחום וכן גם מכיר ומעריץ את החברה ופועלה וכמי שהיום מאשר שמרגישים את השינוי במצב השוק מאז החלה החברה באכיפה על זכויותיה גם בקרבנו המפעילים, אני הגדלתי את הכנסתי משמעותית. אני מודה לחברה על התכנים והאיכויות הגבוהות שהיא מוציאה. וכשצריך להגיד מילים טובות, אז צריך גם לההגיד אותם.

            • ע"פ התגובה שלך ניכר כי אתה הוא בעל החברה
              יוסי ריבלין | 24/11/2008 13:41

              קראתי את תגובתך והיא ממש אחד לאחד מה שכתוב ונאמר ע"י בעל חברת שרים קריוקי , אז ניתן להבין שאתה הוא בעל החברה וכתבת תגובה בשם מפעיל, אני לא מכיר מפעיל שיכתוב דבר זה בשבחו של ההסכם לגביית תמלוגים על קריוקי, אין על מה לקחת סכום כזה ממפעילים, הסכום אינו הגיוני ולא משרת אותנו כמפעילים היות ואסור להפעיל קריוקי במקום ציבורי, אז סליחה??? על מה הרישיון בדיוק???