הגנת קניין רוחני על מוצר

  • שאלה
    מיטל | 22/01/2008 20:22

    האם שיפור של מוצר קיים נחשב להפרת זכויות יוצרים?, האם ניתן להגן על רעיון זה (קראתי משהו באינטרנט שאומר שבמאי השנה יתוקן חוק מחודש ורעיון אינו מוגן בזכויות יוצרים במסגרתו)?. ובכלל, אם ניתן להעזר בפורום זה לטובת עזרה בפיתוח הרעיון (או למעשה מספר רעיונות) למוצר ולפחות להקנות זכות ראשונים על המוצר המשופר.. אשמח לפרטים, תודה. *הערת מערכת: לקריאה נוספת אודות חוק זכויות יוצרים

    • הגנת קניין רוחני על מוצר
      עו"ד יריב קדם | 23/01/2008 15:46

      דיני זכויות יוצרים יוצרים אינן מגינים על מוצר תעשייתי. ההגנה האפשרית היא ע"י פטנט (על ההיבט הפונקיונאלי של המוצר), או מדגם (על ההיבט האסטטי של המוצר), ככל שמתקיימים התנאים לכך. הגנה זו ישימה גם על שיפור של מוצר, אלא שאם המוצר הבלתי משופר מוגן כבר ע"י פטנט/מדגם של אחרים, יהיה צורך להחליף רשיונות שימוש בין הצדדים כדי לשווק את המוצר המשופר ע"י מי מהם. באמצעות "פנייה דחופה" באתר, ניתן לקבל יעוץ קונקרטי .

    • חוק זכויות יוצרים - קריאה נוספת
      אתר הפורומים | 17/07/2008 17:56

      לקריאה נוספת, מקצועית, אודות: חוק זכויות יוצרים, ראי: חוק זכויות יוצרים