הגנת זכויות יוצרים

  • זכויות של שיר - הקלישאה נכונה?
    חיים לב | 06/12/2007 08:10

    אני כותב כבר שנים לעצמי בעיקר. שמעתי לא אחת שמי שרוצה להגן על המילים ששהוא כתב צריך לשלוח לעצמו מכתב רשום ולא לפתוח אותו או משהו כזה. אני מקווה שאתה יודע האם זה באמת נכון או סתם קלישאה? תודה רבה

    • הגנת זכויות יוצרים
      עו"ד יריב קדם | 08/12/2007 22:05

      זכות היוצרים מוגנת ממועד היצירה. הזכות מוגנת אוטומטית, בהיקף כזה או אחר, כמעט בכל מדינות העולם, מכוח אמנות בינלאומיות (אמנת ברן, הסכם טריפס). עפ"י אמנות אלו לא נדרשת פרוצדורה כלשהי להגנת זכות היוצרים. עם זאת, כדי למנוע את ספקות מי הוא בעל זכות היוצרים, וממתי, ניתן לנקוט בצעדים מסויימים, שיסייעו בהפחתת חוסר הודאות. דרך אחת היא משלוח היצירה בדואר רשום של אדם לעצמו, ולא לפתוח את המעטפה (היא תפתח ע"י השופט שידון בסכסוך העתידי). יש לוודא שהתאריך שהטביע הפקיד בדואר הוא ברור. אחד החסרונות של שיטה זו הוא בכך שהצד השני יכול לדרוש את חקירת הפקיד בבית המשפט. דרך אחרת היא הפקדה אצל גורם מוסמך, כגון אצל עו"ד, שיכול לספק אישור על ההפקדה. דרך נוספת, מומלצת במיוחד להגנה על פרסומים באינטרנט החשופים קבל עם ועולם, ו/או כאשר מבוצעת פעילות בחו"ל עם היצירה (כגון סימן מסחר....): לרשום את זכות היוצרים אצל רשם זכויות היוצרים בארה"ב, ולקבל תעודה המוכרת ומכובדת ע"י חלק ניכר של הרשויות במדינות העולם, אם לא כולן.

    • למה קלישאה? זו דווקא אחת הדרכים הכי טובות להוכיח שמדובר ביצירה שלך.  לת
      גל | 12/12/2007 17:49

      • זו אחת הדרכים הכי פחות טובות  לת
        אחד שקורא פסקי דין | 18/12/2007 18:26

    • חוק זכויות יוצרים - קריאה נוספת
      אתר הפורומים | 17/07/2008 17:59

      לקריאה נוספת, מקצועית, אודות: חוק זכויות יוצרים, ראה: חוק זכויות יוצרים