נזקי תאונה

  • תאונה בדרך לעבודה
    שי | 13/06/2009 07:42

    שלום עברתי תאונת אופנוע בדרך לעבודה - הנהגת שנכנסה בי אשמה. זה היה בפברואר 2009 ומאז ועד עכשיו ביטוח לאומי לא החזיר לי תשובה על הטפסים שהגיש העורך דין שלי . העו"ד שלי אומר כי בגלל שעצרתי בדרך לקנות עוגה (זה היה ביום ההולדת שלי) אולי לא יכירו כתאונת עבודה ונתבע את הביטוח של הנהגת וזה אפילו עדיף . האם זה באמת עדיף ואם כן למה ? מהי הדרך לקבל את מירב הפיצויים מהתאונה (לגבי נזקי גוף) ? אני סובל מבעיות בברכיים שלא רשום כלום לגביהם בסיטי שעשו לי בכל הגוף לאחר התאונה ואני עושה פיזוטרפיה כרגע - האם זה מספיק בשביל להתלונן על כאבים בברכים כשאין כל מסמך רפואי שמראה שאכן יש שם נזק - איך זה ייתכן על סמך מה יפצו אותי? אני סובל כבר 4 חודשים ולא יכול לעשות פעילות כמו רכיבה (שאני נוהג לעשות כבר 3 שנים) וכן כל ספורט אחר! לגבי נזקי רכוש הוגש דרישה לשלם לי ע"פ מחירון אך חברת הביטוח שלה טענה שזה לא משקף מחיר שוק וכן יש להוריד רשלנות תורמת 20 אחוז וכו' וכו' ולכן מוכנים לשלם לי הרבה פחות וכאן המליצו לי לא להסכים ואף ללכת לבית דין לתביעות קטנות ולתבוע את הסכום ולהכניס גם את כל הציוד שנפגע. השאלה שלי האם אני יכול לדרוש פיצוי על קסדה, כפפות ,מעיל, מכנסים נעליים, ארגז = שווי הנזק 3500 ש"ח . ואם כן האם מספיק להביא מחירים מהאינטנט של מוצרים דומים ?

    • נזקי תאונה
      עו"ד יקי רנד | 14/06/2009 11:20

      שאלתך מתיחסת הן לנזקי הגוף והן לנזקי הרכוש אשר הוסבו לך בעטיה של התאונה. לענין נזקי הגוף, הרי במידה וביטוח לאומי לא מכיר בתאונה כתאונת עבודה (ניתן לערער על קביעתו), עדיין סלולה בפניך הדרך לתבוע את פוליסת החובה ( במידה והיית מבוטח), שהוצאה על האופנוע, ואין באפשרותך לתבוע את הנהגת הפוגעת אלא אם אתה נטול כיסוי ביטוחי לגמרי. באשר לנזקי הרכוש, באם הנך סבור כי אין הצדקה לטענתה של מבטחת הפוגעת, בדבר רשלנות תורמת מצידך להרחשות התאונה, ובאם נגרם נזק לציוד נלווה של האופנוע אשר לא מכוסה, הרי שבהחלט מומלץ לתבוע נזקים אלו בבית המשפט לתביעות קטנות, ויהא עליך להוכיחעלות האביזרים הפגועים, ואת העובדה כי הם אכן יצאו מכלל שימוש כתוצאה מהתאונה.

      • תודה  לת
        שי | 14/06/2009 12:34