התנהלות מול חב' הביטוח

  • האם הביטוח יכול לחזור בו מהסכמתו
    יוחאי | 13/06/2009 07:31

    שלום אני מבוטח ב 9000000 עברתי תאונת שטח שבעקבותה הלך הגיר של הגיפ לפני שהתחלתי לתקן את האוטו אמרו לי שייתכן וחברת הביטוח תכיר בזה פניתי אליהם ובקשתי לדעת האם זה מוכר . לא רציתי לסדר את האוטו מאחר ולא ידעתי לאיזה נזק אני נכנס מאחר וקשה להשיג את הגיר וחשבתי אולי למכור את האוטו ככה ולהפחית סכום משוער. לחברת הביטוח לקח חודש להחזיר לי תשובה (בין היתר כי הייתי מבוטח חדש והיה חסר להם מסמכים וכן הם חשדו שקניתי את האוטו ככה אז ביקשו טופס בדיקה וכן שלחו חוקר) . חברת הביטוח החזירה תשובה שזה מוכר ואני יכול להתחיל לטפל באותו (אך לא במוסך מורשה כי כבר הכנסתי אותו למוסך לא מורשה וכבר התחילו לגעת בו) והם אמרו לשמאי שהוא יכול להמשיך לטפל בפניה . החליטו שמשפצים לי את הגיר אך לא היו חלקים ואפילו ליבואן אין חלקים ואין אף גיר מפירוק. ככה אני מחכה עוד חודש ועושה רושם שהסיפור יהיה אף יותר יקר בגלל החוסר בחלקים והקושי להשיגם. (בקיצור אני חודשיים בלי רכב) שאלות: 1. האם חברת הביטוח יכולה להגיד לי מחר שהיא אינה מכירה בזה ולחזור בה מכל מה שסוכם ביננו טלפונית - הם אומנם מקליטים שיחות אך אני לא.ואם כן איך אני אמור להתגונן ממקרה שכזה. 2. האם אני זכאי לקבל החזרים בביטוח על כל התקופה שאני בלי רכב אך עדיין משלם דמי ביטוח לרכב. תודה מראש

    • התנהלות מול חב' הביטוח
      עו"ד יקי רנד | 14/06/2009 11:14

      לחב' הביטוח, קיימת הזכות החוקית, לברר חבותה הביטוחית, טרם היא מכירה במקרה ביטוח, ומפצה המבוטח בגין הנזק בעטיו. במידה וחב' הביטוח הכירה בחבותה הביטוחית, דהיינו הכירה בקיומה של התאונה, ובהתקימות תנאי הפוליסה, המזכים אותך בפיצוי בגין נזקי הרכב, הרי שעליה לעמוד מאחור הכרה זו, ואל לה לזגזג ולחזור בה מהכרה זו, אלא אם נתגלה בפניה נתון עובדתי חדש ומהותי. באשר לנושא הקלטות, הרי השבתי באריכות לפונה בשאלה למעלה, כי ניתן בהחלט ליעשות שימוש בקלטות במקרה הצורך. באשר לדמי הביטוח, הרי שבמידה ויתברר כי הרכב במצב אובדן מוחלט, יתכן ווהנך זכאי להחזר פרמיה ששולמה מאז מועד התאונה, אולם רמזת לכך כי הרכב במסלול תיקון, ובמקרה כזה, הפוליסה ממשיכה להיות משולמת על ידך. כמו כן, עליך לבדוק, האם קיים כיסוי רכב חלופי בפוליסה.