ביטוח אובדן כושר

  • ביטוח אובדן כושר עבודה עקב מחלה.
    don70707 | 24/05/2009 22:29

    אני מבוטח בחברת כלל. יש לי ביטוח אובדן כושר עבודה ממחלה ,הודעתי לחברה על נכותי והם אמרו לסוכנת[בנק] שרק כישיו לי אחוזי נכות אוכל לבקש. בהיסכם הביטוח כתוב באובדן של 75%של כושר העבודה . ביטוח לאומי קבע לי 100% רפואי ,ו-75%כושר עבודה. כעת הם טוענים להתיישנות . האובדן מתאריך 5.08 . כמו כן הם אמרו שיש חריגה של ש כ ר ו ת. היות וחלק מקביעת ביטוח לאומי נקבע על דלקת בלבלב. היות ואחת הסיבות היא שתיית אלכוהול שנבע ממצב דיכאון שבו הייתי. מה הקשר בן שתיית אלכוהול לבן שכרות יש לציין שיש לי עבר נקי הן במשטרה והן בתעבורה. דחיית בקשתי דירדרה את מצבי הרפואי שהיה רע . יש לציין שלא הייתי שיכור ומוכנים להצהיר על כך אימי אשתי אחי ושכניי. הטיפול כעת בידי הממונה על הביטוח מזה כמה חושים. מבקש את עזרתכם המקצועית היות והזמן עובר ואתם בעלי ידע בנושא . בתודה ובברכה דויד.

    • ביטוח אובדן כושר
      עו"ד גיל קראוס | 26/05/2009 10:20

      בוקר טוב, לא ברור לי מדוע יש טענת התיישנות, שכן ההתיישנות בתגמולי ביטוח היא 3 שנים. צריך לעיין היטב בפוליסה ובטענות חברת הביטוח ולהבין את כוונתן ונכונותן. לעניין חריג השכרות, הרי שצריך לעיין בפוליסה ולהבין בדיוק מהו החריג והאם העובדה שהדלקת בלבלב נגרמה עקב שתיית אלכוהול פוטרת את חברת הביטוח מתשלום התגמולים.