תאונת שרשרת

  • שאלה בענין תאונת דרכים
    יניב | 17/05/2009 00:41

    שלום לפני כ 4 חודשים נסעתי לירושלים בכביש 1 כ 500 מטר לפני מחלף שורש היה פקק פתאומי בעליה אני עם טויוטה קורולה פרטית הספקתי לעצור מטר לפני הרכב שמולי 3 שניות לאחר מכן נכנס בי בעוצמה ג'יפ רינג' רובר כשאחריו נכנס בו GMC סוואנה ובGMC נכנסה בו יונדאי אקסנט שיתברר לנו כמה דקות לאחר מכן שהיא גנובה (תאונת שרשרת) יצא בעל הג'יפ ואמר לי אני מצטער . החלפנו פרטים ונפרדנו למחרת פניתי לסוכן הביטוח עם הפרטים והוא פנה לנהג הפוגע בי ושאל אותו אם הוא מודה והנהג אמר שהוא לא מודה בטענה שהרכב שאחריו הדף אותו עלי ובטענה שהרכב האחרון גנוב ואין את מי לתבוע אני נאלצתי לתבוע את הפוליסה שלי ולתקן את האוטו עם השתתפות עצמית וללכת לתבוע את הנהג הפוגע בתביעות קטנות ע"ס 2000 שח בטענה שהוא לא שמר מרחק כנקבע בחוק. וכך היה באמת השאלה שלי מהם הסיכויים שלי לזכות במשפט כזה ?

    • תאונת שרשרת
      עו"ד יקי רנד | 17/05/2009 11:34

      מדובר בתאונת שרשרת קלאסית. לא ציינת אם הפגיעה מאחור גרמה להדיפת רכבך קדימה אל עבר הרכב מלפנים וגרמה מוקד נזק קדמי. על כל פנים, אני מבין מדבריך כי אתה יודע בוודאות כי למעשה נהג הג'יפ הנתבע לא הספיק לעצור ופגע בך טרם נפגע הוא בעצמו מאחור, וכדי לזכות בתביעתך תצטרך להוכיח זאת. אתה תישאל ע"י ביה"מ האם הספקת להבחין בג'יפ פוגע בך טרם ארעו פגיעות נוספות, אתה תישאל בכמה פגיעות חשת כולל פגיעת הג'יפ, שהרי אם מדובר בפגיעה אחת, יתכן ואכן הג'יפ נהדף בעוד אם מדובר במס' פגיעות, סביר להניח כי לפגיעת הג'יפ התווספו מס' פגיעות נוספות. לנוכח העובדה כי נהג הג'יפ מכחיש אחריותו לתאונה, הייתי מצרף אף את נהג ה- GMC לתביעה, כדי לצלוח התביעה בצורה יותר קלה, ויתכן ואף לו קיימת אחריות. קשה לי לראות כיצד יונדאי אקסנט פגע בשני רכבים מסיבים אשר היו מעורבים איתך בתאונה והדף את שניהם אליך, ביה"מ לא יקבל תאוריה זו, ויטיל אחריות משותפת או בלעדית על נהגי שני הרכבים מאחור ( בהנחה ותצרף את נהג הרכב הנוסף אלא אם כן אתה משוכנע כי אין לו כל אשמה). בהצלחה !