אובדן כושר עבודה

  • פוליסת אובדן כושר עבודה 75% אחוזי נכות
    אשר | 15/05/2009 08:58

    נפגעתי בגבי וברגלי בתאונת עבודה (נפילה מסולם) כיום אני עובד באותה משרה אך מתקשה מאוד וחש בכאבים עזים בכל לילה האם העובדה שאין לי נכות ברמה של 75% משפיעה על שימוש בפוליסה ? או שיש דרך אחרת להימלט מכך? האם אני צריך חוו"ד מרופא לתביעה נגד חב' הביטוח בעניין פוליסת אובדן כושר השתכרות? האם צריך לפנות לרופא תעסוקתי? אם כן מי מפנה אותי? תודה וסליחה על האריכות

    • אובדן כושר עבודה
      עו"ד יקי רנד | 15/05/2009 11:01

      אתה מתאר מצב לא פשוט בו נפגעת בעבודה ואתה מוגבל גופנית, אולם הפוליסה בפועל אינה מכסה אותך. אני מבין מדבריך, כי מדובר בפוליסה אשר מתנה תשלום אובדן הכושר, בכך כי איבדת לפחות 75% מכושר העבודה, ומכאן כי במידה ומדובר בשיעור נמוך יותר אינך חוסה תחת כנפי הפוליסה, אלא אם כן קיימת הרחבה בפוליסה לשיעור נמוך יותר. אם אכן הדבר, ואתה סבור כי כושר השתכרותך נפגע בשיעור גבוה מ-75%, עליך לפנות לחב' הביטוח וזו תפנה אותך לרופא תעסוקתי מתאים אשר יקבע את דרגת אובדן הכושר, ובמידה ותחשוב כי מדובר בקביעה שאינה משקפת מצבך לאשורו, תוכל לפנות למומחה מטעמך, ובמידת הצורך אף לעתור לסעד משפטי. לתשומת לבך, כי מלבד תביעת הפוליסה, יש לבדוק האם מתקימת זכאות במסלול של תביעה לנפגע עבודה בביטוח הלאומי, שם הקצבה החודשית, משולמת אף לעובד אשר כושר התשכרותו נפגע בשיעור נמוך יותר מ-75%, ובלבד כי מדובר בנכות יציבה. בכל מקרה, כדי להתיעץ עם עו"ד מומחה בתחום.