שינוי תוכנית פנסיה

  • המעסיק שלי מסרב לחתום על שינוי תוכנית הפנסיה שלי
    עמוס | 12/05/2009 00:03

    יש לי שתי תוכניות פנסיה. אחת הבאתי לחברה בה אני עובד והשניה נוצרה כאשר נכנסתי לחברה בשנת 2000. הראשונה פנסיה קיצבתית השניה הייתה הונית. במהלך 2008 כתוצאה מהשינויים בחוק הפנסיה לא ניתן היה לחסוך יותר בפנסיה הונית ובקשתי להעביר את כל ההפרשות לתוכנית הישנה שבה המקדם נמוך ב- 20% מהמקדם של התוכנית ההונית שבינתיים הפכה לקצבתית. כמו כן בקשתי מחברת הביטוח עם התוכנית הטובה יותר לשדרג את אובדן כושר העבודה שלי כך שעלותו חורגת מההפרשות שהחברה אמורה לתת לי על פי חוק. במכתבים לחברות הביטוח ציינתי שאשלם את ההפרש מכיסי תוך שימוש בפוליסת צל. למרות כל זאת קבלתי מכתב מעו"ד החברה בה הוא דורש שאכתוב מכתב לחברה בה אני מודה שקבלתי יעוץ פנסיוני שלא נראה להם ואולי יזיק לי בעתיד ואני פותר אותם מכלל החבות למקרה תביעה עתידית שלי. כמו כן הם חזרו בהם מההסכמה לשדרוג של א.כ.ע למרות הסכמתי לשלם זאת מכיסי. הם גם מזכירים ענין כספי הפיצויים שאני משנה את התנאים עכשיו ולכן הם מוצאים עוד מכשולים בתוכניתי. שאלותי 1. האם הם יכולים לא לחתום לי על המכתבים לחברות הביטוח כפי שניסחתי אותם כולל נושא העלות הנוספת של א.כ.ע? 2. האם הם יכולים לחייב אותי לכתוב מכתב המוציא אותם מכלל חבות על מצב הפנסיה בעתיד הרחוק? 3. אם אני מרכז את ההפרשות לפנסיה לתוכנית אחת האם זה אומר שהתוכנית שלכאורה הקפאתי אינה בבעלות משותפת שלי והחברה ויתכן ויש להם חשש שאשתמש בכספי הפיצויים שהופרשו לשם שיחסרו להם בזמן שיפטרו אותי למשל? אחרת אני לא מבין את נושא הפיצויים שהם מודאגים ממנו. למותר לציין שסוכן הביטוח שלי הוא גם סוכן הביטוח של החברה ואת העצות לשינויים בתוכניות הביטח קבלתי מסוכן הביטוח הפרטי שלי.עובדה שלא התקבלה בברכה ע"י סוכנות הביטוח שהחברה מחייבת אותי לעבוד איתה.

    • שינוי תוכנית פנסיה
      עו"ד גיל קראוס | 12/05/2009 15:29

      עמוס שלום, לעניין המכתב, אינך חייב לחתום על נוסח זה. מספיק שתחתום על נוסח שאומר שאתה זה שביקשת את שינוי התוכניות. קח בחשבון שהמעביד הוא בעל הפוליסה לעניין אובדן כושר עבוד. הוא אמנם לא יכול לחייב אותך לתנאים מסוימים אך אפשר והוא יכול לסרב לשנות את תנאי הפוליסה.