ביטוח מנהלים לעובד

  • ביטוח מנהלים
    תום | 23/04/2009 10:45

    שלום רב, רציתי רק לשאול האם מעביד מחוייב לפתוח פוליסת ביטוח מנהלים לעובדיו. אם כן, באילו תנאים. תודה, תום.

    • ביטוח מנהלים לעובד
      עו"ד גיל קראוס | 23/04/2009 12:01

      תום שלום, למעביד אין חובה מכוח החוק לרכוש פוליסת ביטוח מנהלים לעובדיו, זאת בניגוד להפרשות לקרן פנסיה שבהן מחויב המעביד מכוח חוק פנסיה חובה. יצוין כי אם נחתם ביניכם הסכם עבודה אישי ובו התחייב המעביד לרכוש לך פוליסת ביטוח מנהלים, הרי שהוא מחויב לעשות כן מכוח ההסכם.

      • תודה
        תום | 23/04/2009 13:34

        תודה רבה על תשובתך. כאשר הועסקתי לפני 10 חודשים, סוכמו בע"פ התנאים וביניהם הביטוח. אולם כלום עדיין לא זז. השאלה היא אם סיכום בע"פ תופס גם-כן?

        • התחייבות בע"פ
          עו"ד גיל קראוס | 23/04/2009 16:20

          גם להתחייבויות בעל-פה יש תוקף מחייב, כל עוד ניתן להוכיח אותן.