למערכת, הקובץ המצורף לא שלי. נא, מחקו אותו.

  • קופת פנסיה לא פעילה - מה דין הכספים שנצברו בה?
    עצמאית מתחילה | 02/03/2009 11:26

    1. ב- 10/2008 סיימתי את מקום עבודתי. אז נודע לי י האגון בו עבדתי מוכן לשלם שיעור מסוים מהכספים שנצברו בקופת הפיצויים. למרות שלא מדובר בפיטורין. נדרשתי להמצי מסמך מקופת הפנסיה המעיד על היתרות הצבורות בקופה. ואז התברר לי דבר מוזר שאינני יודעת איך לבתיחס אליו: 2. ב- 11/1999 צורפתי לקופת פנסיה מסוימת שהיתה מקובלת בארגון בו עבדתי. 3.אינני יודעת למה ואין לי מושג מדוע בשלב מסוים ב- 2005, שונתה הקופה לקופה אחרת באותו "בית השקעות/חברת ביטוח" ע"י הארגון בו עבדתי. 4. כלומר היתה קופה שבה נצברו כספים מ- 11/19999 ועד 2005 (קופה א'). כשחפרתי בניירת שלי מצאתי מסמך שנתי לפיו הקופה "לא פעילה" אך לכאורה, בעיני, המתבוננת ההדיוטה, יש בה כספים?! 5. מצד שני יש קופה מ- 2005 ועד 10/2008, עליה מצוין שהיא פעילה וגם בה יש כספים (קופה ב'). שאלתי היא, היות שאין לי שמץ מושג בתחום זה (וחבל): 1. האם הכספים שהופקדו בקופה א' הן על ידי והן על ידי המעסיק ירדו לטמיון? 2. האם העובדה שהוצאתי מכיסי כספים והפקדתי בקופה א', נוצרה לי זכות בעלות או קניין כלשהו עליהם? מהן זכויותי לגבי הכספים שנצברו בקופה א'. 3. האם העובדה שהיום אני עצמאית בתחילת דרכי, מקנה לי זכות למשוך הכל הן מקופה א' והן מקופה ב'? כל הסבר יועיל לי.

    • למערכת, הקובץ המצורף לא שלי. נא, מחקו אותו.
      עצמאית מתחילה | 02/03/2009 11:28

      אין לי מושג כיצד השתרבב להודעתי. נא מחקו אותו, כדי לא להטעות. תודה מראש.

    • כספים בקופות גמל
      עו"ד גיא כהן | 06/03/2009 09:03

      שלום רב אין מצב כי הכספים "אבודים". מה שנצבר עומד לרשות המבוטח. אם מדובר בקופה לפיצויים בלבד הזכאות הינה של המעביד ככלל אלא אם הוסכם אחרת. אם מדובר בכספי תגמולים מדובר בכספים המגיעים לך. צריך להראות המסמכים לעורך דין בתחום. בהצלחה.

      • לעו"ד גיא כהן, רוב תודות. עזרת לי מאד
        עצמאית מתחילה | 06/03/2009 11:29

        מתברר שבקופה הישנה ה"לא פעילה" יש גם כספי פיצויים וגם תגמולים. נראה לי שהמעסיק "שכח" את קיומה. כי מדובר בארגון ציבורי ולהערכתי אין לארגון אינטרס "להעלים את המידע" ממני. אבדוק. בכל אופן תודה רבה מאד, הארת את עיני.