דיון בשאלת גובה הנזק

  • תשלום פיצוי נמוך הערכת שמאי
    רפול | 22/01/2009 08:16

    אבקש את תשובתכם עוד היום אם אפשר,כי מחר יש לי דיון בביהמש. סיפור המעשה:זו היתה שעת ערב ריכבי נפגע בתאונה בכביש 6 ע"י נהג שנסע אחריי וסטה בהמשך הנסיעה לשול הימני,(כנראה נרדם על ההגה)הוא ניסה לחזור לנתיב ופגע בי בצד ימין אחורישל רכב הפרטי שלי מעוצמת המכה איבדתי שליטה והתהפכתי לשוליים הנהג הפוגע יצא מרכבו ובעזרת נהג אחר שנסע אחרינו חילצו אותי.הנהג הפוגע הודה באשמתו לפניי,ואף מסר זאת לחב' הביטוח. חברת הביטוח התנערה מאריותה לנזק ולא היתה מוכנה לשלם את הנזק (טוטלוס)כעבור זמן מסויים לאחר דין ודברים היא היתה מוכנה לשלם רק 75% מהנזק היום היא טוענת כי הרכב הוא יד 5 ורק עפ"י השווי בשוק שלו היא מוכנה לשלם האם זה צודק? ומה עליי לעשות? תודה מראש

    • דיון בשאלת גובה הנזק
      | עו"ד יקי רנד | 22/01/2009 13:07

      משאלתך אני מניח כי אינך מיוצג וכי התביעה הוגשה על ידך בביה"מ לתביעות קטנות. כמו כן, אני מניח כי כתב התביעה נסמך על דו"ח שמאי מטעמך. בהתחשב בעובדה כי חב' הביטוח של נהג הרכב הפוגע, מכירה בחבותה הביטוחית ובאחריות מבוטחה לתאונה, וכי טענותיה מתמצות בשאלת גובה הנזק, אזי, עליך לזמן השמאי מטעמך לדיון, על מנת שיעמוד מאחורי חוות דעתו, ויפריך כל טענה של חב' הביטוח בשאלת הנזק. על חב' הביטוח לבסס טענותיה בשאלת גובה הנזק, באמצעות חוו"ד נגדית מטעמה, ומשאלתך עולה כי לא עשתה כן, ועל כן דבר זה צריך להיות בעוכריה. להערכתי מלאכתו של השמאי מטעמך צריכה להיות קלה יחסית, מאחר וכעולה משאלתך, חב' הביטוח לא משיגה על כך כי הרכב הוכרז "אובדן גמור", אלא תוקפת את נושא ערך הרכב. מומלץ אף לתמוך תביעתך במחירון עדכני ליום התאונה. בהצלחה !

      • תגובה
        רפול | 22/01/2009 17:06

        עו,ד יקי רנד המון תודה