פיצויי כפל

  • כפל פיצוי - האם זה חוקי
    אורית | 21/01/2009 09:10

    היה תאונה בין 2 רכבים, בעל הרכב הניזוק דרש את כספי נזק הרכב עפ"י דוח שמאי מאת בעל הרכב השני, בעל הרכב השני שילם לו את כספו והחתים אותו על מסמך (סוכנת הביטוח היתה עדה לחתימת בעל הרכב הניזוק) חשבתי לתומי שבזה הסתיים פרשת התאונה. בעל הרכב שניזוק וקיבל את כספו תבע את חברת הביטוח שלו וקיבל שוב פיצוי כספי ז"א קיבל פעמיים פיצוי כספי, פעם ראשונה מבעל הרכב ואחכ מחב' הביטוח שלו, כיום חברת הביטוח של בעל הרכב הניזוק תובעת אותי וקיים לנו תאריך דיון. שאלותיי הינם: האם מותר לתבוע פעמיים גם את בעל הרכב המזיק ואחכ את חברת הביטוח ? האם זה חוקי לעשות כך ? האם בבית המשפט בזמן הצגת המסמך שעליו חתום בעל הרכב הניזוק יעזור לי ? וכן האם כדאי לי להזמין את סוכנת הביטוח כעדה? אודה לתשובך

    • פיצויי כפל
      | עו"ד יקי רנד | 21/01/2009 10:01

      ע"פ תאורך, מדובר בתנהלות מקוממת מצד בעל הרכב הניזוק, העולה לכדי עשיית עושר ולא במשפט, ואף לכדי תרמית. לא ניתן לקבל פיצוי כפל בגין נזקי הרכב, דהיינו, להיפרע מהמזיק, ולאחר מכן לתבוע את פוליסת המקיף. במידה ואת נתבעת כיום ע"י מבטחת הניזוק, אזי, עלייך לטעון כי הנזק שולם על ידך ישירות לניזוק, וכי עליה להפנות טענותיה למבוטחה אשר הוציא ממנה תגמולי ביטוח שלא כדין. בין היתר, עליך לצרף להגנתך, המסמך אשר נחתם במעמד התשלום, ובהחלט יש לשקול בחיוב זימון סוכנת הביטוח למתן עדות. כמו כן, הייתי ממליץ, ליתר ביטחון, לשגר הודעת צד ג' כנגד הניזוק. בכל מקרה, רצוי מאד להסתייע בעו"ד.

      • במשך לתשובתך
        אורית | 21/01/2009 10:50

        מודה לך על תשובתך. שאלתי הינה, האם כדאי בנוסף לזימונה של סוכנת הביטוח לזמן כעד גם את הצד הניזוק (בעל הרכב ששולם לו גם על ידי וגם על ידי חב' הביטוח?) והשאלה הכי עיקרית: האם אני יכול להגיש תביעה ו/או תלונה משטרתית כנגד בעל הרכב הניזוק?עד כמה זה לא חוקי מעשיו ? בתודה מראש , אורית

        • המשך תשובה
          | עו"ד יקי רנד | 21/01/2009 11:43

          ניתן להגיש תלונה למשטרה, על מעשיי הניזוק. את יכולה להגיש תלונה ואף חב' הביטוח אשר מבוטחה הונה אותה. באשר לזימון הניזוק כעד, עצתי לשגר כנגדו הודעת צד ג', ואז בהיותו בעל דין, עליו להתייצב לדיון ולהיחקר על מעלליו.

          • לעו"ד יקי רנד מודה לך מקרב לב  לת
            אורית | 21/01/2009 13:08