תרמית של סוכן

  • תביעת חברת ביטוח
    קטי | 16/01/2009 13:09

    שלום ברצוני לדעת מה אני אמורה לעשות בקשר לבעיה שלי. יש לנו רכב שעלות שלו מעל 200000 אלף שח. עשינו ביטוח מקיף אצל סוכן ביטוח למשך שנתיים במזומן. כשחידשנו פוליסה השנה בחברת ביטוח שונה גילינו ששנה ראשונה היה לנו מקיף והשנה שניה מסתבר שהסוכן ביטוח חידש את הפוליסה וביטל אותה ולקח את כספינו לכיסו. כמובן הוא לא מוכן להחזיר את כספנו וברצוני לדעת את מי אני אמורה לתבוע את הסוכן ביטוח או את חברת ביטוח ומה בכלל עושים במצב שכזה.

    • תרמית של סוכן
      עו"ד יקי רנד | 18/01/2009 14:56

      אני מבין משאלתך כי לא ארע לך מקרה ביטוח ( תאונה, גניבה וכיו"ב), וכי מדובר על פרמיה ששולמה לסוכן לשווא, מאחר והסוכן ביטל הפוליסה ללא הסכמתכם. במקרה כזה, בהתחשב בכך כי מדובר במעשה תרמית של ממש, עליכם בראש ובראשונה לתבוע את סוכן הביטוח. באשר לחב' הביטוח, יש לשקול הגשת תביעה והדבר תלוי נסיבות. מחד, הסוכן הוא שלוחה של חב' הביטוח. מאידך, כאשר מדובר במעשה פלילי מצד הסוכן, לא בטוח כלל וכלל שניתן יהיה לחייב חב' הביטוח במעשי הסוכן. לקבלת ייעוץ נוסף ניתן לפנות למסלול הייעוץ האישי.