תביעת בעל רכב

  • שאלת ביטוח רכב
    ליאת | 15/01/2009 21:55

    שלום רב, שאלה מעט מסובכת, אשמח לקבל פתרון. לפני כמה חודשים עשיתי תאונה עם אדם שלא נתן זכות קדימה. התאונה נגרמה באשמתו. בחילופי הדברים ביננו הצלחתי להשיג ממנו את פוליסת הביטוח, מספר הרכב ואת השם של בעל הרכב (כל זאת ממסמך הפוליסה של הביטוח שלו), לא ניתנו לי פרטים נוספים, ומפני שהייתי מעט מזועזעת מהתאונה, לא הצלחתי לקבל פרטים נוספים. הנהג טען שהוא אינו בעל הרכב.- צילמתי את הרכב שלו, ואת הרכב שלי בטלפון הנייד, ומכיוון שהרכב שלי עף מהתאונה, אין לי צילום של שני הרכבים יחד. בבדיקת שמאי נמצא כי הרכב שלי לא תקין לנסיעה בגלל התאונה, והורד לצמיתות מהכביש. לי היה רק ביטוח חובה (רכב ישן). למזלי הרע, לאחר כמה ימים, פרצו לרכבי ונגנבו ממנו כל המסמכים (ביטוח ורישוי רכב). בחודשים האחרונים, אני מנסה ללא הצלחה, עם הפרטים שיש לי להשיג את האדם, בעל השם שעל הפוליסה. סוכן ביטוח החובה שלי, דיבר עם סוכן הביטוח של בעל הרכב (טען שזו לא עבודתו וכי הוא עושה לי טובה אישית), ואמר שבעל הרכב אינו מודה, וכי עלי להשיג בכוחות עצמי את בעל הרכב, בכדי שיודה. פניתי למשטרה, הם מבקשים ממני לשחזר את כל המסמכים, בכדי לוודא שהם היו בתוקף בזמן התאונה. ועכשיו לשאלתי: האם יש לי דרך נוספת, או בכלל מהי הדרך שלי לקבל את שווי הרכב שלי מחברת הביטוח של הרכב הפוגע? אני ממש סחוטה מהסיפור הזה, ומסתובבת במעגלים. מהן הזכויות שלי? ואל מי עלי לפנות כדי להגן עליהן, ולקבל את מה שמגיע לי?? אודה לך מאוד על תשובתך. בתודה מראש, ליאת

    • תביעת בעל רכב
      עו"ד יקי רנד | 18/01/2009 14:49

      במידה ופרטי הרכב הפוגע מתועדים על ידך ( צילום הרכב, מס' רישוי, פרטי בעל הרכב), יש לתבוע בעל הרכב גם אם הוא לא מודה, כל זאת ובלבד כי פרטי הרכב שבידייך מבוססים. לעזרה בהגשת תביעה ניתן לפנות למסלול הייעוץ האישי.