תאונה נושנה

  • תביעה
    רחל | 02/12/2008 15:57

    שלום לפני כ-5.5 שנים הייתי מעורבת בתאונה שבה פגעתי ברכב מאחור בגלל בלימה פתאומית שלו הנהג יצא בדק את הרכב אמר שלא קרה כלום ונסע מבלי שהחלפנו פרטים. היום קיבלתי מכתב מחברת הביטוח של הנפגע שהיה נזק באוטו שתוקן בעלות של 1700 ש"ח ואני נדרשת לשלם להם 500 ש"ח. אינני זוכרת מי היתה חברת הביטוח שלי וכן אינני יודעת דבר על הנהג הנפגע, כיצד עלי לנהוג? אשמח לייעוצכם תודה ויום טוב

    • תאונה נושנה
      | עו"ד יקי רנד | 03/12/2008 12:16

      ניתן לעשות הרבה. ראשית, נסי לברר מי היתה מבטחת רכבך במועד התאונה. המבטחת תוכל לסייע לך בהתגוננות מפני התביעה, וככל שתהיי מעונינת בכך והפוליסה תאפשר זאת, תוכלי אף להפעיל הפוליסה תמורת תשלום השתתפות עצמית ( לאור סכום הדרישה הנמוך סביר להניח שלא). שימי לב, כי מדובר בתביעה בעייתית, ולא כדאי לרוץ ולשלם באופן אוטומטי לתובע. לטענתך, בזמנו, לרכב התובע לא הוסב נזק, ומכל מקום לא הבחנת בנזק ממשי, ועל כן יתכן ומדובר בטפילת נזק לפתחך שאינו קשור לתאונה בה היית מעורבת. דרשי מחב' הביטוח אשר פנתה אלייך, לעיין בתמונות הנזק של רכב התובע ובדו"ח השמאי, ונסי להעזר באיש מקצוע, כדי שייעץ לך אם להערכתו מדובר בנזק אותנטי. זכרי כי חלוף הזמן הרב משחק לרעת התובע, ורק אם את סבורה כי קיימת סבירות גבוהה כי אכן גרמת לנזק המדובר, שאי בתשלום. בהצלחה !